Uw kind veilig vervoeren op uw fiets

juli 3rd, 2013Reacties uitgeschakeld voor Uw kind veilig vervoeren op uw fiets

Kinderen die achter op de fiets zitten belanden vaak op de eerste hulp. Spaakbeknelling staat bijvoorbeeld in de top 5 van de redenen waarom kinderen op de eerste hulp belanden. Helaas komt het nog heel vaak voor dat tijdens het fietsen de kwetsbare kindervoeten terecht komen in de spaken. Ieder jaar belanden er meer dan 4.000 kinderen om deze reden bij de eerste hulp. Daarnaast komt het ook vaak voor dat kinderen onvoldoende beschermt zijn bij valpartijen. Als moeder is het daarom zeer belangrijk om extra zorg te dragen aan het veilig vervoeren van uw kind. In dit artikel vindt u een aantal tips die de veiligheid van uw kind op de fiets vergroten:

Spaakafscherming

Als u uw kind veilig op de fiets wilt vervoeren, is het zeer aan te raden om spaakafscherming te monteren. Zoals de naam al zegt, zorgt spaakafscherming ervoor dat de kindervoeten van uw kind niet bij de spaken kunnen komen. Er is een laag dat ervoor zorgt dat de kindervoeten niet zijn blootgesteld aan de gevaarlijk fietsspaken. Als u uw kind op een zadeltje of fietsstang vervoert, dan kunt u spaakafscherming op de voorwiel monteren. Goede spaakafscherming is een scherm van hard plastic dat tussen het voetensteuntje en het wiel wordt bevestigd. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat spaakafscherming de beste manier is om spaakbeknelling te voorkomen. Heeft u nog geen spaakafscherming? Wacht niet langer en schaf er direct aan. Het zou natuurlijk zeer jammer zijn als uw kind onnodig op de eerste hulp beland.

Fietshelm

Een van de belangrijkste fietsonderdelen is de fietshelm. Ook is een fietshelm sterk aangeraden als uw kind alleen gaat fietsen. Veel kinderen willen in eerste instantie geen fietshelm dragen. Voor u als ouder is het daarom zeer belangrijk om uw kind over te halen om een helm te dragen. Uit een onderzoek van stichting Consument en Veiligheid is gelukkig gebleken dat steeds meer kinderen een fietshelm dragen omdat ouders steeds meer de noodzaak ervan inzien. De stichting is nu een onderzoek gestart naar manieren om fietshelmen nog populairder te maken. Zo zou het kunnen zijn dat fietshelmen populairder zijn als deze helmen veel kleuren bevatten. Vooral ouders van kinderen die net hebben leren fietsen kiezen er vaker voor om een fietshelm voor hun kind te kopen. Ook komen er steeds meet initiatieven van burgers en bedrijven om de fietshelm bij kinderen populairder te maken. Recent bijvoorbeeld had kinderschoenen online winkel Shoebana een actie waarbij ouders bij iedere bestelling gratis een kleurrijke fietshelm kregen. Ook bieden steeds meer winkels deze fietshelmen met extra korting aan, vooral om ouders aan te moedigen een fietshelm aan te schaffen.

Fietsmanden

U zult het zeker niet verwachten, maar fietsmanden zijn ook erg belangrijk om uw kind te beschermen. Tijdens het doen van boodschappen moet u boodschappen niet in uw hand of op uw stuur hebben. Dit zorgt ervoor dat u onvoldoende grip hebt op uw fiets en dat dit voor grote valpartijen kan zorgen. Hierdoor is het belangrijk om eens naar fietsmanden te kijken.

« Een Schitterend Parfum Voor Dames.
Vinla Media »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding Overig

About Marcel

» has written 1685 posts