De voordelen van een autosloperij

juli 18th, 2013Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van een autosloperij

Dankzij een autosloperij kun je van je ‘afgedankte’ auto afkomen. Ee auto die naar de autosloop  moet worden gebracht wordt een sloopauto genoemd. Een sloopauto kan onmogelijk de weg op en het is bovendien erg gevaarlijk om met een dergelijke wagen de weg op te gaan. Je bent een gevaar voor jezelf en voor andere gebruikers in het verkeer. Natuurlijk kun je ook hoge boetes krijgen als je eigenwijs bent en toch met je potentiële sloopauto de autostrades op gaat.

Het eerste voordeel hebben we dus al genoemd. Je kunt eenvoudig van je auto af komen. Je hoeft je auto dus niet ergens in de natuur te dumpen, omdat je deze nergens meer kwijt kunt. Overigens gebeurt het dumpen van auto’s nog wel in veel andere Europese landen. Wat te denken van landen in Oost-Europa. Als je daar rondreist zul je geregeld een auto aantreffen in de wilde natuur.

Een ander voordeel is dat je er zelfs geld aan kunt verdienen. Als je een auto naar de autosloop brengt krijg je vaak enkele honderden euro’s. Als het om een splinternieuwe auto gaat die total loss is verklaard kun je zelfs een nog hoger bedrag krijgen. Ideaal want  zo kun je je nieuwe auto mede financieren.

Autosloperijen zijn ook milieubewuster geworden. Het moet gezegd worden dat dit niet geheel vrijwillig is gegaan, omdat de overheid door middel van bepaalde wetgeving de sloopbedrijven er toe moest bewegen om de auto’s milieuvriendelijker te slopen, maar inmiddels is er veel veranderd in de sloperij.

« De keuze voor een sloperij in Amsterdam
Autosloperijen in Nederland »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts