Kies de juiste hangmat

augustus 27th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Kies de juiste hangmat

Wat is er heerlijker dan te liggen in een hangmat in uw eigen tuin of op uw balkon. De hangmat vindt zijn oorsprong in Latijns-Amerika, vanwaar Columbus de hangmat mee terugbracht naar Europa. Sindsdien heeft de hangmat een enorme evolutie doorgemaakt in kleuren, maten en uitvoeringen.

Wat zijn de mogelijkheden?
We kunnen bij hangmatten een onderscheid maken in drie belangrijke maten; de Single hangmatten, Double hangmatten en Family (XXL)hangmatten. Het grote onderlinge verschil zit hem in het draaivermogen en aantal personen.
De Single hangmat is bedoelt voor 1 persoon (tot max. 130 kg). De dubbele hangmat heeft meer draagvermogen (tot max. 160 kg), en daarom geschikt voor 2 personen. De Family XXL hangmatten kunnen tot wel 200 kg dragen, de perfecte hangmat voor meerdere personen.

Naast maatvoering is er ook een grote keuze in materiaal en kleuren. De meeste hangmatten zijn gemaakt van 100% (BIO)katoen. Het is bijzonder geschikt omdat het scheurvast en zacht voor de huid is.

Hangmat met spreidstok
De hangmatten met spreidstokken worden steeds populairder. Deze luxe hangmatten hebben als grote voordeel dat het ligoppervlak geheel vlak is. Hierdoor ontstaat er geen schaduw, ideaal dus als u wilt zonnen in uw hangmat.

Ophangen van een hangmat
Er zijn verschillende manieren om uw hangmat op te hangen; bijv. tussen twee bomen of wanden. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van een losse hangmatstandaard. Ideaal voor op balkon of dakterras.

« Op zoek naar een passende zonwering?
1a4 – goede partner »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts