Factoring en payrolling

september 6th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Factoring en payrolling

Wat is payrolling?

Als je kiest voor payrolling, dan wordt het payroll-bedrijf jouw juridisch werkgever. Dit betekent dat zij voor alle administratieve verplichtingen zorgen. Daarnaast heb je net als andere mensen in loondienst verzekeringen voor ziekte, werkeloosheid en arbeidsongeschiktheid. De rompslomp wat normaal heel erg veel tijd kost is niet meer nodig. Meer tijd om klanten binnen te halen.

Omdat je elke maand loon krijgt uitbetaald, ben je ook verzekerd van betaling en is er geen debiteurenrisico. Wat ze niet voor je regelen zijn nieuwe opdrachten, daar moet je helaas zelf nog acquisitie voor plegen. Als ondernemer wordt je eigenlijk weer werknemer in je eigen bedrijf. Dit betekent ook dat je een aantal ondernemers voordelen mist.  Je kunt geen kosten meer op de zaak verhalen en de zelfstandige aftrek vervalt. Het is een afweging die je moet maken als ondernemer.

Wat is factoring?

Factoringbedrijven zijn bedrijven die helpen periodes te overbruggen, zo betalen factoringbedrijven het personeel altijd op de juiste tijd en zorgen ze ook voor het overige debiteuren beheer. Het kan namelijk zo maar zijn dat een bedrijf een grote order binnen haalt maar niet direct het geld ontvangt. Het personeel moet wel betaald worden. Daarvoor zorgt het factoringbedrijf dan voor. Beide bedrijven zowel payrolling-company als factoring helpen de ondernemen.

« Toyota verkopen levert veel geld op
Een opleiding volgens via een uitzendbureau »

Categorized Under

Carriere en Werk

About Marcel

» has written 1685 posts