Bureau krediet registratie

oktober 4th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Bureau krediet registratie

Bureau krediet registratie (BKR) is een instantie dat er voor moet gaan zorgen dat Nederlanders niet meer lenen als ze een lening niet meer kunnen af betalen, dit door middel van een negatieve registratie Dit bureau geeft alleen informatie en hebben ze verder weinig te zeggen, waardoor het ook met een negatieve BKR codering bij veel aanbieders nog mogelijk is om geld te lenen.

Het bureau krediet registratie is opgericht in de jaren zestig. Het doel van dit bedrijf was destijds, en dat is het nog steeds, om de markt van de kredieten transparanter te maken. Door de kredieten van Nederlanders te registreren is het immers voor zowel de aanbieder als de vrager duidelijker om te zien of een lening daadwerkelijk mogelijk is.

Het BKR heeft zoals ik al eerder liet weten geen directe invloed op de kredieten die verstrekt worden. Het staat de aanbieder vrij om u wel of niet aan te nemen. Hoe kunt u een negatieve BKR codering krijgen, zult u zich afvragen? Dit kunt u krijgen door het te laat of niet betalen van kredieten die u afsluit met een bij het BKR aangesloten aanbieder. Het bkr heeft dus wel zeker veel invloed op uw leningen, maar ze kunnen niks verbieden. De aanbieder, de bank, zal elke zaak appart bekijken en daarna zelf de beslissing nemen.

Wanneer u een negatieve BKR toetsing heeft opgelopen en u wilt alsnog geld lenen, dan kunt u naar een kleinere onderneming stappen. Dergelijke instellingen zijn namelijk vaak niet ingeschreven bij het BKR en zullen daarom u ook niet toetsen op een negatieve bkr. Een nadeel van deze ondernemingen is het vaak hogere rentepercentage en de strengere voorwaarden. Het risico dat deze bedrijven moeten natuurlijk wel goed worden ingedekt.

Ook is het lenen zonder een BKR registratie geheel legaal. Het is het Bureau Krediet Registratie die deze kredieten allemaal registreert, maar dit doen ze alleen bij ingeschreven bedrijven. De overheid heeft helemaal niet te zeggen over de particuliere organisatie. U kunt daarom ook altijd gewoon uw kredieten afsluiten en dit hoeft op geen enkele toetsing gebasseerd zijn. De vraag is echter of het ook verstandig is.

Indien u op zoek bent naar een aanbieder van leningen zonder BKR registratie, dan moet u goed zoeken. Veel van deze aanbieders zijn namelijk erg klein. U kunt wel eens op marktplaats zoeken naar een lening, echter moet u goed uitkijken, want hier zijn ze meestal niet zo betrouwbaar! Hierbij dient u wel goed op de voorwaarden te letten, aangezien de aanbieders op sites als Marktplaats vaak minder professioneel te werk gaan.

U kunt met een negatieve BKR alsnog bij een professioneel bedrijf terecht. U kunt dit echter alleen doen als u accepteert dat de lening een zeer korte looptijd heeft. Deze leningen worden ook wel minileningen genoemd en hier wordt een een klein bedrag aan u verstrekt, deze moet u echter wel snel afbetalen. Het is zelfs zo dat dit op elk moment kan gebeuren. Bij een minilening is er echter geen toetsing waardoor u bij meerdere aanbieders een krediet kunt afsluiten. Als u hiervoor kiest, dan kunt u alsnog een groot bedrag lenen, maar heeft u echter wel meer administratieve klussen.

« Kitsch Kitchen zijn online te koop
Sociale werkplaats Almere goed voor haar medewerkers! »

Categorized Under

Financien

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts