Bijtelling voor uw leaseauto

november 5th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Bijtelling voor uw leaseauto

Wist u al dat de bijtellingsregeling in 2014 aangepast wordt? Dat heeft consequenties voor de leaseauto bijtelling. Waar u nu nog een hybride auto aan kunt schaffen met het voordelige tarief van 0% bijtelling kan dit in 2014 niet meer. De 0% bijtellingsregeling komt te vervallen en de auto’s die nu onder deze regeling vallen komen vanaf 2014 in een andere categorie terecht, namelijk 4% bijtelling of 7% bijtelling. U kunt dan nog steeds voordelig rijden, maar voor zakelijke rijders houdt het wel in dat u een percentage van de nieuwwaarde van de auto bij uw inkomen voor de inkomstenbelasting op moet tellen. Dit betreft geen onoverkomelijke bedragen, maar toch wel iets waar u rekening mee dient te houden. Door uit te rekenen wat u jaarlijks of maandelijks kwijt bent aan de bijtelling voor uw auto kunt u achterhalen wat uw totale kosten voor het autorijden zijn.

De gehele bijtellingsregeling gaat op de schop, wat inhoudt dat ook de auto’s binnen de categorieën 14%, 20% en 25% bijtelling herschikt gaan worden. Derhalve kan het voor u voordelig zijn om nog in 2013 een leaseauto aan te schaffen, zodat u nog meerdere jaren kunt genieten van een gunstige bijtellingsregeling.

Een van de redenen die de overheid heeft om de bijtellingsregeling op de schop te nemen is dat er veel misbruik gemaakt werd van de 0% bijtellingsregeling. Veel bedrijven en ZZP’ers kochten een hybride auto, om er vervolgens alleen maar mee op brandstof te rijden. Het doel van de overheid was echter om het elektrisch rijden te promoten, maar dit is helaas maar mondjesmaat gelukt. Omdat mensen de keuze hebben om elektrisch of op brandstof te rijden en elektrisch rijden veel rompslomp met zich meebrengt, kiezen veel mensen om gewoon op de traditionele manier door te rijden.

« Warmte in huis
De aanschaf van een veranda »

Categorized Under

Financien

About Marcel

» has written 1685 posts