Heeft uw kind wellicht bijles nodig?

november 6th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Heeft uw kind wellicht bijles nodig?

Bijles kan veel problemen oplossen. Een studie gerelateerd probleem is namelijk in veel gevallen sneller op te lossen wanneer er hulp van een externe expert wordt ingeschakeld. Hulp van iemand die veel kennis en ervaring heeft in relatie tot het probleem dat jij of jouw kind ondervind is natuurlijk helemaal ideaal. Dit is dan ook de toegevoegde waarde die externe tutors die bijles geven hebben.

Toegevoegde waarde van mensen die bijles geven

Mensen die bijles geven hebben namelijk in veel gevallen heel veel ervaring betreffende dat specifieke probleem. Heeft jouw kind bijvoorbeeld problemen met de exacte vakken natuurkunde of scheikunde? Huur dan een privé tutor in die bijles natuurkunde of bijles scheikunde kan geven. De mensen die studieondersteuning aanbieden zoals bijles, huiswerkbegeleiding, examentraining of cito-training zijn vaak mensen die ervaring hebben met de vakken in kwestie. Het zijn oud-docenten, studenten of full-time tutors. Het inhuren van dit soort mensen kan een heel positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de studieresultaten. Veel middelbare scholieren hebben moeite met de reeds genoemde exacte vakken natuurkunde en scheikunde. Het is wel lastig om te herkennen wanneer iemand bijles nodig heeft. Daarom geven we hieronder een aantal tips waarmee jij kan bekijken of jouw kind extra bijles nodig heeft.

1. Heeft jouw kind gevraagd om hulp? Dit is wel de meest voor het meest hand liggende signaal dat ook jouw kind moeite heeft de bijvoorbeeld scheikunde en natuurkunde. Het probleem ligt hem hier niet zozeer in het feit dat een kind aangeeft dat het moeite heeft met school maar om hoe de ouders hierop reageren. Op het moment dat een kind aangeeft dat het extra hulp bij huiswerk nodig heeft reageer hier dan adequaat op. Kijk op het internet naar mensen die bijles geven of  vraag in jouw kennissenkring rond of er iemand het wil geven.

2. Op het moment dat jijzelf niet meer in staat bent om jouw kinderen te helpen met het huiswerk scheikunde en natuurkunde. Huur op dit moment direct een externe docent in zodat jouw kind toch de benodigde stof kan leren.

Bovenstaande twee tips zijn slechts enkele aanwijzingen die kunnen leiden tot het inhuren van een externe tutor. Het is wellicht ook handig om op internet rond te kijken voor studietips.

« Uw huis uitbreiden?
Huiswerkbegeleiding Wassenaar helpt uw verder »

Categorized Under

Opleiding en Educatie

About Marcel

» has written 1685 posts