Uw stookkosten naar beneden brengen

november 11th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Uw stookkosten naar beneden brengen

De meeste woningen in Nederland zijn voorzien van een centrale verwarming. Om precies te zijn 80%. Indien u in bezit bent van een cv dan kan u vaak op eenvoudige wijze uw stookkosten naar beneden brengen en geld besparen op uw stookkosten. Verwarming Garant heeft een aantal tips op een rijtje gezet. Met deze tips brengt u de stookkosten met uw eigen cv ketel aanzienlijk naar beneden.

Uitstraling van warmte

Een radiator oogt meestal niet zo fraai. Veel mensen maken de “fout” om de radiator te verbergen achter bijvoorbeeld een bank. Het mag dan mooier ogen, maar handiger is het zeker niet. Doordat de uitstraling wordt tegengehouden moet u harder stoken om de kamer op aangename temperatuur te krijgen. Hetzelfde vindt ook geregeld plaats door gordijnen die voor de radiator hangen.

Voldoende capaciteit

Wanneer u kleine verwarmingselementen in de woning heeft dan dienen deze relatief warmer te worden dan bijvoorbeeld een groot verwarmingselement. Een klein verwarmingselement is dan ook minder zuinig in verbruik. Zorg dus voor voldoende capaciteit.

Voorkom vervuiling

Wanneer u uw cv ketel niet onderhoud dan kan de ketel vervuild raken. Een logisch gevolg gezien de ketel jarenlang (en in de winter dagelijks) aanstaat. Door de verwarming te onderhouden houdt u het rendement op hoog. Door uw verwarmingsketel periodiek te onderhouden bespaart u op jaarbasis gemiddeld €45,- op uw energierekening. Een onderhoudscontract kan uitkomst bieden.

De verwarming tijdig uitzetten

Het blijkt dat de meeste Nederlanders de verwarming in de nacht gewoon aan laten staan op dezelfde temperatuur als overdag. Dat is enorm zonde voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Wanneer u de cv ketel zo’n uur voor het slapengaan zo’n vijf graden lager zet dan blijft het voor dat laatste uurtje nog lekker warm. In de ochtenduren kan u de verwarming weer aanzetten wanneer u thuis bent. Bent u weg? Laat hem dan op dezelfde temperatuur staan. U bespaart op deze manier 5 – 15% op uw stookkosten afhankelijk van uw huidige stookgedrag.

Overweeg een nieuwe cv ketel

Wanneer uw verwarming ketel een leeftijd heeft van zo’n 6 jaar of ouder dan is het verstandig uw verbruik goed in de gaten te houden. De moderne ketels zijn namelijk een stuk zuiniger in gebruik, waardoor het eventueel interessant kan zijn een nieuwe verwarmingsketel te laten installeren. De kosten die dit met zich meebrengt verdienen zich na verloop van tijd vanzelf terug. Door een berekening te maken van het huidige verbruik en deze te vergelijken met het verbruik van de nieuwe ketel krijgt u een goed beeld binnen hoeveel jaar u de investering heeft terugverdiend. Goed voor het milieu en uw portemonnee!

« Beter scoren met de hulp van een online marketing bureau
Wees op tijd met een French Clocks »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts