De definitie van Antiek

december 12th, 2013Reacties uitgeschakeld voor De definitie van Antiek

Eigenlijk denken we allemaal als we iets zien wat er ontzettend oud uitziet dat het Antiek is, alleen niets is minder waar. Antiek is een aanduiding voor oude kunst, sier en gebruiksvoorwerpen. Er zijn wel een aantal criteria waaraan een voorwerp moet voldoen voordat we het antiek mogen noemen. Het voorwerp moet met de hand gemaakt zijn, echt vakwerk moet terug te zien zijn in het product. Daarnaast moet het voorwerp ook daadwerkelijk echt oud zijn dit kan betekenen dat een product soms wel ouder moet zijn dan 75 jaar.

Antieke klokken zijn echt bijzonder. De eerste klokken waren namelijk zonnewijzers. Deze stammen van ver voor de middeleeuwen. Als je opzoek bent naar een antiek stuk wat eigenlijk twee antieke stukken in één is. Dan moet je gaan voor een klok, een klok is namelijk zowel een meubel als een “klok” mechanische uurwerk.

Klokken zijn door de eeuwen heen veranderd natuurlijk. De evolutie van de klok is al interessant genoeg om een boek over te schrijven. Van de zonnewijzer tot aan het digitale horloge dat is al een leuk artikel voor de volgende keer. Kort samengevat moeten we antiek koesteren omdat het toch wel erg bijzonder is. Leer het waarderen en ga er zorgvuldig mee om.

« Goede laptop kopen
Van oud iets nieuw maken »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts