Isolatiefabeltjes

januari 29th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Isolatiefabeltjes

Isolatiefabeltjes, tijd voor de waarheid!

Niet heel lang geleden was isolatie een “overbodige” luxe. Er was toch eindeloos veel energie en daardoor ontbrak elke noodzaak. Maar de fabel van onuitputtelijke energiebronnen werd ontkracht en energie werd duurder.

Er zijn meer fabeltjes die rondgaan over isolatie. Daar maken wij nu een eind aan!

Dikke isolatie is beter dan dunne isolatie

De gedachte is eigenlijk best logisch. En in de begindagen van isolatie was het ook waar. Maar er is veel veranderd. Tegenwoordig kunnen we kijken naar de Lambda-waarde. De Lambda-waarde geeft aan hoe goed een materiaal isoleert. Hoe lager de Lambda-waarde hoe beter iets isoleert. Er zijn zat voorbeelden van dunnen materialen die een lagere Lamda-waarde hebben dan een dikker alternatief. Let hier op bij de aanschaf!

Isolatie veroorzaakt schimmel

Isolatie heeft inderdaad ook ventilatie nodig. Maar in de regel kan je niet goed genoeg isoleren. Hoe meer isolatie hoe beter! Als de isolatie goed gebeurt is er aan het einde geen kiertje of spleetje meer over. Hierdoor kan verse lucht niet naar binnen en kan vocht niet naar buiten. De vocht zet zich af op de koudste plekjes en daar kan als er geen ventilatie is inderdaad schimmel ontstaan. Als je je woning genoeg ventileert zult u van schimmel geen last hebben.

Spouwmuurisolatie is overbodig

En weer een fabeltje waar we een eind aan gaan maken. Omdat de lucht in een spouwmuur volgens velen stilstaat, en lucht goed isoleert, is een spouwmuur goed geïsoleerd zoals het is. Alleen staat lucht in een spouw helemaal niet stil. Als u goed kijkt bij een spouwmuur kunt u ventilatiegaten zien.
Goede spouwmuurisolatie isoleert veel beter dan lucht!

Laat je informeren

De ontwikkeling op het gebied van isolatie gaat zo snel dat het slim is om u goed te laten informeren als u uw woning wilt laten isoleren. Het gros van de informatie die u vindt op internet over vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie is minstens een jaar oud en in die tijd kan er alweer van alles gebeurd zijn.

« Eenvoudig en snel een minilening aangaan?
Op Zoek Naar FM Producten? »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding Huis, Tuin en Keuken

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts