Hoe schilder ik een houten kozijn?

februari 12th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Hoe schilder ik een houten kozijn?

Vaak denken mensen dat het schilderen van de kozijnen en lastige klus is. Nu is het helemaal geen lastige klus, het neemt alleen veel tijd in beslag. Als u begint, zorgt u dan eerst voor een goede voorbereiding. Pakt u alle benodigd heden die u nodig heeft, dat zijn dingen zoals kwasten, schuurpapier, verf, grondverf, terpentine, oude kranten, roerstokje, een vochtige doek en niet te vergeten de afplaktape. Een goed voorbereiding is al het halve werk, u kunt nu aan de slag gaan om uw kozijnen opnieuw in de verf te zetten. De eerste stap voor het schuren, moet u eerst de kozijnen goed schoonmaken. De schoonmaak kunt u het beste doen met een oplossing van ammoniak en warm water. Dit ontvet goed en u zult de kozijnen het beste schoon krijgen.

Houten kozijn

Het is een nadeel van een houten kozijn, het vergt veel onderhoud. Maar zo houdt u ze wel mooi. Na dat u de kozijnen heeft schoongemaakt, kunt u gaan schuren. Schuurt u alles mooi effen en verwijderd u vuil als u dat tegenkomt in de kozijnen. Na het schuren moet u al het stof wegzuigen met een stofzuiger. Dan moet u weer met een oplossing van warm water en ammoniak schoonmaken. Als uw kozijnen dan schoon zijn, kunt u gaan afplakken.

Raamkozijn

Zeker bij een raamkozijn is het belangrijk dat u goed afplakt, dan hoeft u niet voorzichtig te schilderen. Mocht het toch nog fout gaan dan kunt u met terpentine de fout herstellen door het schoon te maken. Als alles is geschilderd, laat u het drogen. Als de verf is opgedroogd, kunt u kijken of de verf goed blijft zitten. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u alles nog een keer licht opschuren en verven. Let er wel op dat het schilderen van uw kozijnen niet in één dag hoeft en kan. U krijgt vaak het mooiste resultaat als u het met zorg doet en niet overhaast.

« Nissan verkopen voor een goede prijs
Originele cadeau’s voor hem en haar »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts