Wanneer is het tijd voor een nieuwe computer?

augustus 10th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Wanneer is het tijd voor een nieuwe computer?

Doet uw computer er zo lang over om op te starten dat u tijd heeft om een kop koffie te zetten (en het reeds op te drinken) alvorens uw computer opgestart is? Heeft u een recente game proberen te installeren alleen maar om achteraf te zien dat uw grafische kaart 5 generaties te oud is? Dit zijn tekenen dat uw computer aan een grondige upgrade nodig is of dat het tijd is om een nieuwe computer te kopen. Over dit laatste onderwerp geef ik in dit artikel graag wat extra uitleg.

Mid range computer

De prijzen voor een nieuwe computer (toren) vertrekken reeds vanaf € 200 en kunnen wel tot € 5000 en meer kosten. Maar de gemiddelde computer met alles erop en eraan kan u  toch reeds verkrijgen voor ongeveer € 600. Hoewel u nog altijd enkele beslissingen dient te nemen met hoe vlug uw computer dient te zijn. De belangrijkste keuzes in een computer zijn onder andere het bepalen van het type processor, RAM-geheugen, of je al dan niet een harde schijf of SSD (of beiden) installeert en uw grafische kracht. Een computer met een prijskaartje van ongeveer € 600 kan u gedurende zeker 3 tot 5 jaar voldoening geven.

Terug naar de basis.

We zijn op het moment gekomen waar basis computers zich in dezelfde prijsklasse bevinden als sommige tablets (en smartphones). Het is zeker mogelijk uw basis behoeften zoals surfen op het internet en video’s bekijken op een tablet te doen, maar wanneer het neerkomt op echt werken bent u nog altijd beter af met een gewone computer. Dit is zeker belangrijk wanneer je uw werk wenst te bekijken op een groter scherm (zoals tekenen, visualiseren, presentaties maken, …). Basismodellen van computers zijn zoals eerder vermeld al tegen scherpe prijzen van € 200 te verkrijgen, maar daarbij moet je geen cutting-edge technologie en mogelijkheden tot upgraden verwachten.

Mid-range computer kopen.

Vroeger was een computer voor € 600 gezien als een echt “koopje”. Maar in de huidige tijd worden ze gezien als de standaard norm. Voor een mid-range computer kan je momenteel reeds een systeem verwachten met een degelijke dual-core processor, 4 GB RAM-geheugen en een deftige LCD monitor. Ook is het interessant om steeds te kijken voor een systeem met minimum een DVD-brander en voldoende USB poorten te voorzien. Een harde schijf capaciteit van 500 GB, of een SSD van 120 GB behoort eveneens tot de huidige standaard norm.

« Taxi in Utrecht vinden?
ICT bedrijf Tilburg inschakelen »

Categorized Under

Computers en Internet

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts