Waar op letten bij autohuur Curaçao?

september 15th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Waar op letten bij autohuur Curaçao?

Curaçao is in onze mindere seizoenen een populair vakantie-eiland. Op Curaçao is het klimaat dan namelijk ontzettend aangenaam: elke dag tussen de 25-30 graden. Daar kunnen wij in ons winterseizoen niet tegen op natuurlijk… Wanneer je naar Curaçao op vakantie gaat is het handig om een auto te huren, want het openbaar vervoer is niet zoals je het in Nederland kent. Ze hebben alleen bussen (grote en kleine) die niet op tijd rijden. Daarnaast wordt je planning nogal eens in de war gegooid door een chauffeur die het niet zo nauw neemt. Dus als je het zekere voor het onzekere wilt nemen ga je op zoek naar autohuur in Curaçao zodat je tijdens je vakantie kunt gaan en staan waar je wilt. Als je trouwens stage gaat lopen in Curaçao zijn er speciale bedrijven voor studenten autoverhuur Curaçao.

Waar op letten?

Als je een auto gaat huren in Curaçao zijn er een aantal dingen waar je op moet letten zodat je zeker weet dat je een zorgeloze vakantie hebt. Ten eerste is het belangrijk om een organisatie te vinden waar je een goed gevoel bij hebt. Je hebt keuze tussen aanbieders op het vliegveld, vaak gekoppeld aan een vliegmaatschappij. Betrouwbaar, maar daar betaal je natuurlijk ook de hoofdprijs voor. Daarnaast heb je particuliere aanbieders: inwoners van Curaçao die auto’s aanbieden. Antillianen nemen het niet zo nauw met regels en ook een APK hebben ze in Curaçao nog nooit van gehoord. Dus als je besluit om van een Antilliaan te huren is het handig dat je de auto even goed controleert. Een derde mogelijkheid is van Nederlandse ondernemers gevestigd in Curaçao huren. Naast het letten op de aanbieder is het belangrijk om in de gaten te houden of de auto all-risk verzekerd is, met hoeveel mensen je er verzekerd in mag rijden en of de auto airco heeft. Airco is in Curaçao erg prettig. Ook een TomTom of kaart kan je een eind op weg helpen.

« Mooie natuursteen vloeren
Fossil horloge kopen met hulp van de online juwelier »

Categorized Under

Reizen en Vakantie

About Marcel

» has written 1685 posts