Klasse 2,3,4 en 5 autoalarmen

november 12th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Klasse 2,3,4 en 5 autoalarmen

Vanaf 1 januari 2015 extra autorisatie klasse 2, 3, 4 en 5 autoalarm
Per 1 januari wordt het voor autogebruikers noodzakelijk om bij klasse 2, 3, 4 en 5 autoalarmen een extra autorisatie in te bouwen. Het huidige alarm mag via de originele sleutel blijven verlopen, maar het moet naast deze sleutel ook extra geautoriseerd worden door een extra handzender/draadloze transponder.

Verplichting voor alle klasse autoalarmen
Momenteel is het al mogelijk zogeheten jammingdetectie systemen te leveren, maar vanaf januari 2015 zal dit een verplichting worden voor alle verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Deze wijziging geldt niet alleen voor klasse 4/5, maar ook voor klasse 2/3. Zo krijgen vanaf 1 januari 2015 zowel klasse 4/5 als klasse 2/3 autoalarmen een extra autorisatiemethode. Deze extra autorisatie kan worden geïntegreerd middels een draadloze chip of afstandsbediening. De auto zal vervolgens niet meer starten als de originele sleutel en transponder in de auto aanwezig is.

“Jammingdetectie maakt het autodieven moeilijker”
De invoering van de zogeheten jammingdetectie in klasse 2, 3, 4 en 5 autoalarmen is een reactie op trends bij autodieven, die met name dure auto’s met behulp van een zogeheten jammer eenvoudig kunnen stelen. “Een autodief voorkomt met een jammer dat het voertuigvolgsysteem naar de meldkamer belt”, aldus Henk van Vliet van Kiwa SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging). “De functie jammingdetectie voorkomt niet dat het voertuigvolgsysteem kan blijven bellen naar de alarmcentrale. Het zorgt er echter wel voor dat het voertuig niet zal herstarten.“

Enkel voor gecertificeerde auto’s
Een auto ontvangt zal pas een gecertificeerd voertuigvolgsysteem met jammingdetectie krijgen, op het moment dat het voertuig al is uitgerust met een goedgekeurd(e) SCM autoalarm of startonderbreker. “We kijken in samenwerking met de politie ook continu naar nieuwe trends. Als er een aanpassing in de beveiliging van voertuigvolgsystemen noodzakelijk is, dan heeft de autofabrikant drie maanden de tijd om de wijziging in te voeren. Andere vervalt de goedkeuring voor het betreffende voertuig”, waarschuwt Van Vliet.

« Vloerenrei
Uw autolease Deventer »

Categorized Under

Overig

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts