Hoe kies ik mijn buitenspeelgoed

februari 8th, 2017Reacties uitgeschakeld voor Hoe kies ik mijn buitenspeelgoed

Ieder kind heeft beweging nodig. Het is het beste voor een kind als deze zich buiten beweegt. Het kind kan hierdoor weerstand opbouwen. Echter buitenspeelgoed moet goed tegen het weer kunnen. IJzer en hout kunnen allebei tegen het weer, maar ijzer komt harder aan dan hout. Ook veranderd de temperatuur van ijzer meer dan die van hout. IJzer kan daarom in de zomer heel heet worden en in de winter heel koud. Een houten speeltoestel is daarom een echte aanrader.

Veel speeltoestellen worden vanzelf al van hout gemaakt. Een ieder geval de meest gebruikte speeltoestellen. Denk aan houten schommels, een houten wip, een glijbaan, houten zandbakken enz. Het ligt niet aan de keus.

De prijs valt ook erg mee. Veel speeltoestellen zijn voor minder dan 100 euro te krijgen. Als je een hele speeltuin wilt kost het waarschijnlijk we iets meer. Om te kijken wat je nodig hebt is het goed om eerst af te vragen hoeveel ruimte je aan het speeltoestel kwijt wilt. Waarschijnlijk kun je ook andere dingen op die plaats kwijt.

Als de ruimte bekend is kun je kijken naar de mogelijkheden die je hebt. Voor een schommel of glijbaan heb je meer ruimte in de lengte nodig, want je wilt waarschijnlijk niet dat je kind tegen de muur glijdt of schommelt. Een wip kan vaak wel compacter, maar ook hier heb je hele lange van. Een speelhuisje heb je wel in veel verschillende maten. Deze kan zowel in de breedte als de lengte, net hoeveel ruimte je hebt.

Een andere optie is om een skelter of ander voertuig voor je kind te kopen. Deze nemen niet veel ruimte in, maar je kunt er als kind wel uren mee bezig zijn. Waarschijnlijk weet jouw kind wel waar deze graag mee zou willen spelen, de definitieve keuze zal niet zo moeilijk zijn.

« Milieuvriendelijk 3d printen
Brassband huren doe je voor jouw feestje! »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken Relatie en Familie

About Marcel

» has written 1685 posts