Traumaverwerking door middel van virtual reality

februari 14th, 2017Reacties uitgeschakeld voor Traumaverwerking door middel van virtual reality

Traumaverwerking gaat binnenkort een geheel andere wending krijgen, tenminste als het aan de wetenschappers ligt. Iedereen kent het fenomeen virtual reality wel en deze techniek is tegenwoordig veelgebruikt. Je komt virtueel op plaatsen waar je nog nooit bent geweest en je kunt meekijken met dingen die je anders nooit mee zou maken. De techniek staat weliswaar nog in de kinderschoenen, ze zijn nu al zover dat het ook voor mensen die traumaverwerking nodig hebben al een positief resultaat kan hebben. Het voordeel van het gebruiken van een virtual reality bril is het feit dat je compleet afgesloten bent van de buitenwereld en je aandacht kan richten op iets waar je mee bezig hebt. Volgens wetenschappers is het onzin dat deze bril alleen gebruikt wordt in de wereld van de entertainment en wordt er nu serieus werk gemaakt van het meehelpen bij traumaverwerking door middel van een virtual reality. Mensen die bijvoorbeeld een stoornis hebben of een fobie hebben kunnen tijdens de traumaverwerking geholpen worden door een virtual reality bril te gebruiken. Mensen kunnen door middel van virtual reality ook een beeld krijgen van de hoe traumaverwerking in zijn werk gaat. Wil je meer weten over deze bijzondere techniek? Kijk dan eens op de bovenstaande website.

« Hoog in Google staan is erg belangrijk!
Een kerstdorpje brengt sfeer in uw kersthuis »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding

About Marcel

» has written 1685 posts