Energieoverstap tijdens contract

mei 10th, 2017Reacties uitgeschakeld voor Energieoverstap tijdens contract

Als u een 2-, 3- of 5-jarig energiecontract heeft afgesloten kunt u niet zomaar overstappen. De kans is namelijk groot dat u in zo’n geval een boete moet betalen. Hoe hoog deze boete is kunt u nagaan door contact op te nemen met uw huidige energieleverancier. In sommige gevallen is de boete zo laag dat overstappen naar een andere leverancier loont. Het is echter een kwestie van uitrekenen. Soms kan het uit, soms niet.

Wachten op einde contract

Wilt u graag overstappen maar zit u vast aan een contract en is de boete hoog? In dat geval kunt u het beste wachten totdat het contract is afgelopen. Informeer bij uw leverancier naar de exacte einddatum van het contract. Is dit op korte termijn, dan kunt u aan de slag met onze energie vergelijker op Vergelijken-op-Energie.nl. Deze energie vergelijker werkt zeer effectief en eenvoudig. U vult allereerst enkele persoonlijke gegevens in. Daarna gaat ons systeem aan de slag voor u. Binnen enkele seconden krijgt u een overzicht van alle energieleveranciers en hun prijzen.

Verschillen in energieprijzen

Het verschil in energieprijzen kan snel heel klein lijken. Een tarief van 21 cent per kWh ten opzichte van 19 cent per kWh lijkt een klein verschil. Toch is het verschil op jaarbasis groot. Stel dat u 5.000 kWh per jaar verbruikt dan is het verschil maar liefst 100 euro per jaar. In dit voorbeeld hebben we het nog niet eens gehad over de verschillen in gasprijzen, want ook daarin zijn er grote verschillen. Sommige overstappers kunnen dan ook honderden euro’s per jaar besparen.

Contractvrij

Bent u contractvrij, dan kunt u gelijk besluiten om over te stappen via Vergelijken-op-Energie.nl. Er zijn slechts 3 stappen die in zo’n geval uitgevoerd moeten worden. Stap 1 is vergelijken. Stap 2 is het uitkiezen van de goedkoopste aanbieder. Stap 3 is het aanvragen van het nieuwe energiecontract. De nieuwe aanbieder zorgt er vervolgens voor dat uw oude contract wordt opgezegd. U hoeft dus niet bang te zijn voor dubbele energiekosten. Sterker nog, met een overstap is de kans groot dat u minder aan energie gaat betalen!

« Reparatie en onderhoud roldeuren
Een dakdekker in Zutphen voor de hele regio. »

Categorized Under

Financien Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts