Scheiden of blijven, een grote levensvraag

augustus 9th, 2017Reacties uitgeschakeld voor Scheiden of blijven, een grote levensvraag

Het lijkt een duivels dilemma: scheiden of blijven? Het blijft rondzingen in je hoofd en je kan het antwoord maar niet vinden. Wat is goed? Wat is verstandig? Wat zegt je gevoel? Moet je altijd op je gevoel afgaan? Het is lastig om in onzekere tijden een beslissing te nemen maar het zal toch moeten. De eerste stap is dat je je partner in moet lichten over je overwegingen. Vroeg of laat zal dat sowieso moeten en nu is er misschien nog en mogelijkheid om de problemen of ergernissen op te lossen. Dat heeft altijd de voorkeur boven de eenzijdige beslissing om te gaan scheiden.

Overweeg alle gevolgen goed alvorens te beslissen

Bij een scheiding komt veel kijken. Naast de emotionele component zijn daar de praktische en financiële. In praktische zin moeten jullie levens uit elkaar getrokken worden. Dat betekent dat alles verdeeld moet worden tot op het kleinste detail. Roerend en onroerend goed. Als er een koophuis is rijst de vraag of één van jullie daar kan blijven wonen en of die persoon voldoende inkomen of vermogen heeft om de ander uit te kopen. Het is tegenwoordig nog niet zo gemakkelijk om op korte termijn nieuwe woonruimte te vinden. Verder moeten de financiële zaken gesplitst worden. De opgebouwde pensioenen moeten tegen het licht gehouden worden en eventuele schulden of banktegoeden eveneens.

Toch scheiden? Schakel een mediator in

Besluiten jullie toch getrouwd te blijven dan komt er een tijd aan waarin jullie beiden werk aan de winkel hebben. Willen jullie toch een scheiding aanvragen dan kan dat via een mediator. Een mediator heeft de voorkeur boven een advocaat zolang jullie kunnen communiceren. Het is sneller, goedkoper en prettiger. Alle afspraken over de scheiding komen in het echtscheidingsconvenant te staan. De mediator helpt jullie daar vanzelfsprekend mee. Tevens zorgt de mediator er voor dat alle benodigde stukken bij de rechtbank aangeboden worden.

scheiden of blijven

« Is paardenosteopathie iets voor uw paard?
Scheiden met hulp van een mediator »

Categorized Under

Relatie en Familie

About Marcel

» has written 1685 posts