Verschillende camera’s

februari 23rd, 2018Reacties uitgeschakeld voor Verschillende camera’s

Big brother is watching you wordt er wel eens gezegd. In onze moderne samenleving, kun je nooit ver verwijderd zijn van een camera. De kans is groot dat jij nu binnen een meter van een camera bent, de webcam in je laptop of de camera’s op je telefoon. Er zijn enorm veel verschillende soorten camera’s. In dit artikel gaan we er enkele behandelingen.

 

Achteruitrijcamera

Achteruitrijcameras worden steeds meer een algemeen goed in auto’s. Waren achteruitrijcamera’s jaren geleden alleen nog weggelegd voor de dure Audi’s en BMW’s, maar tegenwoordig kun je bijna elke auto wel krijgen met een achteruitrijcamera en als je auto geen achteruitrijcamera heeft van de fabrikant, kun je altijd nog een losse achteruitrijcamera kopen.

 

Beveiligingscamera

Elke zichzelf respecterende winkel heeft tegenwoordig wel een of meerde beveiligingscamera’s in z’n zaak komen. De meeste tijd heb je er niets aan, maar als je een keer overvallen wordt, is het wel fijn als je met de beelden naar Opsporing Verzocht kunt gaan, zodat zij met behulp van de kijkers de schobbejakken kunnen pakken. Ook thuis hebben steeds meer mensen een beveiligingscamera hangen om inbrekers af te schrikken of om precies dezelfde reden als de winkeleigenaar al jaren heeft.

 

Dashcam

Dashcams, kleine camera’s voor op het dashboard van de auto, winnen ook populariteit in Nederland. Het internet staat vol met Zuid-Amerikaanse, Aziatische en Russische verkeerscapriolen. Die beelden zullen ongetwijfeld van invloed zijn geweest op de populariteit van de dashcam in Nederland. Niemand hoopt in een gekke of gevaarlijke verkeerssituatie te komen, maar áls we er komen, willen we het dan wel filmen voor de likes op internet. Een dashcam is niet alleen maar voor het plezier, maar als je in een aanrijding terecht komt en je kunt met videobeelden aantonen dat de ander schuld heeft, dan heb je een grotere kans om de zaak te winnen. Een dashcam is dus voor meerdere zaken goed.

« De grappigste tegeltjesspreuken
Het nut van Cowhouse »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts