Vormen van auto leasen

juli 25th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Vormen van auto leasen

Leasing is een overeenkomst tussen een leasemaatschappij en de klant. Zo een overeenkomst houdt in dat de leasemaatschappij gedurende een bepaalde periode en tegen een bepaalde vergoeding een auto aan de klant ter beschikking stelt. Het leasen van een auto levert veel voordelen op voor zowel bedrijven als particulieren. Je kan meer hierover lezen op Lease-auto.nu

 

In dit artikel zullen wij het hebben over de vormen van auto-leasen en wat ze allemaal inhouden. Er zijn in totaal 3 vormen van auto leasen waarbij er 2 hoofdvormen zijn. Het ligt helemaal aan jou welke vorm jij zal kiezen.

De 3 vormen van auto leasen:

  1. Financial lease
  2. Operational lease
  3. Private lease

 

Ad. 1 Financial lease

Financial lease is de eerste hoofdvorm van auto-leasen en het is in feite een vorm van kredietverlening. Met deze manier van leasen zul je optimaal profiteren van fiscale voordelen. Je zal per maand een vast bedrag aan rente en afschrijving betalen, en je bent dan eigenaar van je eigen auto dus de auto staat bij jou op de balans. Door het vaste maandbedrag weet je precies waar je aan toe bent.

Ad. 2 Operational lease

Operational lease is de tweede hoofdvorm van auto leasen. Bij deze manier van leasen staat de auto niet bij jou op de balans maar op de balans van de leasemaatschappij. Zij zijn dan verantwoordelijk voor de verzekering, onderhoud, reparaties etc… Het enigste wat jij moet doen is het afgesproken bedrag betalen en op tijd tanken.

Ad. 3 Private lease

Met een private leasecontract zal je een auto rijden voor een langere periode en tegen een vast maandbedrag. Bij deze manier van leasen ben je geen eigenaar van de auto en je kunt deze aan het einde van de looptijd inruilen voor een nieuwe auto.

Conclusie

Wij hebben gezien wat de vormen van auto-leasen zijn en wat ze allemaal inhouden. Wij hopen dat jij een leasecontract kiest dat het beste bij jou past. Je kunt naar Lease-auto.nu voor meer informatie en om jouw auto te leasen.

« Rolluik reparatie service Amsterdam
Een kunstkerstboom is zo gek nog niet »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts