Waarom een GPS tracker voor jouw wagenpark?

december 17th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Waarom een GPS tracker voor jouw wagenpark?

Een GPS tracker is een prachtig middel om grip op jouw wagenpark te krijgen. Wanneer je een taxibedrijf, autoverhuurbedrijf of transportbedrijf hebt – of gewoon jouw dochter in jouw auto in de gaten wilt houden – is het om meerdere redenen belangrijk om te weten waar jouw voertuigen zijn en welke routes zij hebben afgelegd. We hebben de belangrijkste redenen voor je op een rij gezet.

Sluitende rittenregistratie

Allereerst is het voor ondernemers belangrijk om te weten hoeveel kilometer er is gereden en of deze kilometers zakelijk of voor privégebruik zijn geweest. Dit is nodig om bewijslast te vormen voor de Belastingdienst. Wanneer dit niet wordt gedaan, kan het bedrijf een flinke bijtelling, naheffing of zelfs boete verwachten van de Belastingdienst.

Beveiligen tegen diefstal

Een GPS tracker is ook perfect tegen diefstal. Met de tracker kun je namelijk gemakkelijk jouw wagenpark traceren en lokaliseren, waardoor je dieven altijd een stap voor bent. Tevens is het mogelijk om alarmmeldingen in te stellen, waardoor je een sms of e-mail krijgt wanneer jouw voertuigen buiten de afgebakende kaders rijden. Denk hierbij aan een bepaald gebied, een bepaalde tijd of een bepaalde chauffeur.

Realtime inzichten

Misschien wel het grootste voordeel van een GPS tracker in de auto, is het krijgen van realtime inzichten. Hierdoor krijg je inzicht in onder andere het verbruik van de wagen of het rijgedrag van bestuurders. Zo kun je zien of de maximale snelheden wel worden opgevolgd, en of er normale acceleratie plaatsvindt. De oplossingen die je hiermee kunt bieden, kunnen je een hoop geld doen besparen. Denk aan begeleiding met navigatie en besparing op administratie, mede door objectieve gegevens, die kunnen zorgen voor meer efficiency.

« Bier aanbieding
Toegangspoort herstelling? Laat de klus uitvoeren door een vakman »

Categorized Under

Mobiel en Telecom

About Marcel

» has written 1669 posts