Geen auto kopen, maar leasen!

juli 31st, 2013Reacties uitgeschakeld voor Geen auto kopen, maar leasen!

Heeft u er wel eens over nagedacht om een auto te leasen?  Tegenwoordig zijn er heel veel constructies mogelijk waarbij u in plaats van een auto te kopen een auto least. Voor veel mensen lijkt het alsof u alleen een lease-auto kunt rijden wanneer u werknemer bent van een commercieel bedrijf en klanten moet bezoeken. Dat is al lang niet meer zo. Tegenwoordig kunt u als zzp’er zelf een ‘goedkope’’ auto leasen of overgaan op shortlease. Maar heeft u er als particulier wel eens aan gedacht een auto te leasen? Ook dat is mogelijk, een nieuwe opkomende booming markt. Zo is het mogelijk om relatief goedkoop particulier een auto te leasen. Er zijn veel leasebedrijven die in de particuliere markt zijn gestapt. Groot voordeel van een auto leasen is dat u weinig kosten maakt voor het onderhoud en de contracten tegenwoordig maandelijks op kunt zeggen.

Wanneer u een auto least als particulier of zzp’er is het wel aan te raden om goed  de geldende belastingregels in acht te nemen. Zo kan zijn er afspraken en regels over bijtelling, de hoogte van deze bijtelling is weer afhankelijk van de grote van de auto. Er wordt daarbij ook heel nadrukkelijk gekeken naar de uitstoot van de auto. Afhankelijk van een aantal variabelen komt u terecht in een bepaalde schijf. Wanneer u overgaat op leasen is het verstandig van tevoren informatie in te winnen over de hoogte van het tarief dat u aan bijtelling gaat betalen.

OP internet zijn verschillende rekenmodules te vinden, waarbij u de variabelen invult om te bepalen hoe hoog uw bijtelling of eigen bijdrage voor de leaseauto is. Al met al adviseren wij om de mogelijkheden voor het leasen van een auto eens te onderzoeken, want wellicht gaat u honderden euro’s voor een auto besparen. En wie wil dat nu niet in tijden van crisis, waarbij we allemaal op de kleintjes moeten letten?

« Maaltijd serveren?
Een nieuwe badkamer »

Categorized Under

Carriere en Werk Financien

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts