Chalets in Megève: ideaal voor elke skiliefhebber

oktober 14th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Chalets in Megève: ideaal voor elke skiliefhebber

Hebt u altijd als eens op vakantie willen gaan in de bakermat van de wintersport? Dan is het dorp van chalets Megève uw vakantiebestemming. In dit betoverende sneeuwdorp is de wintersport zoals wij deze kennen, namelijk ontstaan. De eerste skiwedstrijd werd hier al in 1914 georganiseerd en de eerste bekende Franse alpineskiër Emile Allais, tevens grondlegger van de École Française de Ski, zag hier het levenslicht.

Vanuit uw chalet Megève op de ski verkennen

Megève is dus nauw verweven met de skisport, iets wat vandaag de dag nog goed te merken is. Het dorp ligt in de hart van de Mont Blanc, wat garant staat voor een goede kwaliteit van de sneeuw. Megève beschikt over 445 kilometer aan skigebied, verdeeld over 219 pistes en bereikbaar via 107 skiliften. Daarmee is dit gebied perfect voor elke familiesamenstelling, want er is aan skischolen geen gebrek. In Megève kunt u uit 9 skischolen kiezen om de nobele skisport onder de knie te krijgen. En stelt u zich eens voor vanuit uw chalet Megève op de ski’s te verkennen, waarbij u begint in het dorp en eindigt op één van de bergtoppen of gletsjers. Dat is natuurlijk een ingrediënt voor een heerlijke actieve skivakantie.

Hoewel Megève toegang biedt tot drie bergmassieven, namelijk Mont d’Arbois/Princesse, Rochebrune/Cote 2000 en le Jaillet, kunt u hier veel meer ondernemen dan alpineskiën alleen. Zo beschikt het dorp over verschillende snowparks waar de jeugd of diegenen die zich jeugdig voelen freestyle kunnen skiën. En natuurlijk kunnen er ook andere sporten beoefend worden, zoals langlaufen of curling.

En ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Megève biedt ruim 85 etablissementen, waar u heerlijk van de lokale gastronomie kunt genieten. Al skiënd ontdekt u zo de lokale gerechten in een van de vele bergrestaurants. Kortom, met een chalet Megève ontdekken is de ideale wintersportvakantie.

« Stichting Droomkinderen te Bourtange
Luxe chalets Megève »

Categorized Under

Reizen en Vakantie

About Marcel

» has written 1685 posts