Soorten Lampen

november 26th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Soorten Lampen

In een eerder gepubliceerd artikel spraken over directe en indirect verlichting. In dit artikel gaan we het hebben over verspreide en gemende verlichting. Verlichting is erg belangrijk vooral in de donkere perioden van het jaar. Maak voordat je over gaat tot de aanschaf van verlichting een duidelijk verlichtingsplan. Zo weet je exact welke lampen je nodig hebt per ruimte. Er zijn namelijk ontzettend veel verlichtingsbronnen denk aan hanglampen, kroonluchters, wandlampen, plafondlampen en sta lampen.

In dit artikel bespreken we de volgende soorten verlichten: verspreide verlichting en gemengde verlichting:

  • Verspreide verlichting:
    Hier gaat om een een verlichtingsbron die geleidelijk aan het licht door de kamer verspreid. De lage lichtsterkte geeft een decoratieve licht inval in je kamer. Het gaat om zachte lichtstralen.
  • Gemengde verlichting:
    Deze bestaat uit zowel indirect als direct licht. Het is de combinatie van lichtbronnen die de sfeer bepaalt. Hanglampen, kroonluchter en staande lampen kunnen zowel direct als indirect verlichten. Denk aan een staande lamp die zowel het plafon verlicht als de  grond.

Verlichting is belangrijk voor de sfeer maar bijvoorbeeld ook voor je concentratie vermogen. Het wordt steeds duidelijker welke invloeden licht heeft op de mens. Zo werken mensen bijvoorbeeld beter als er gekozen wordt voor een bepaald soort licht.

« Voordelen van kunststof
Het verhuur van een aggregaat »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts