Zwangerschap en bevalling

december 10th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Zwangerschap en bevalling

Een zwangerschap is een prachtige periode van ongeveer 9 maanden waar veel voor de vrouw en haar omgeving veranderd. In dit artikel gaan we in op de meest voorkomende vragen tijdens en na de zwangerschap.

Zwanger en nu…

Tijdens de zwangerschap kunnen er veel complicaties optreden. Het vrouwelijke lichaam veranderd natuurlijk enorm en dit kan gepaard gaan met enkele klachten. Hieronder geven we een paar veelvoorkomende problemen tijdens de zwangerschap.

  • Bekkenpijn
  • Krentenbaard
  • Hoge bloeddruk
  • Misselijkheid
  • Vergeetachtig
  • Emotionele schommelingen

Wanneer u bovenstaande problemen heeft dan kunt u het beste even uw huisarts inschakelen voor deskundig advies.

Na de bevalling

Een bevalling is een zware last voor het vrouwelijke lichaam. Toch als de baby op de wereld is gezet is de pijn al snel vergeten. Ondanks dat dit waarschijnlijk eens van de mooiste momenten uit uw leven is, kunnen er ook nog kleine complicaties met uw baby optreden. We bespreken hieronder een aantal.

Roodvonk
Dit is een infectieziekte die in de keel is ontstaan. Wanneer uw kindje roodvonk heeft dan is hij/zij erg ziek en kan moeilijk slikken. Daarnaast krijgt uw kindje rode uitslag op de huid. Met een antibiotica kan deze infectie goed behandeld worden. Schakel daarom direct uw huisarts in.

Warmtebultjes
Wanneer de poriën van de baby verstopt zijn dan kan de warmte niet weg uit het lichaam. Vaak zijn de warmtebultjes te zien in de nek of op de borst van uw baby. Wanneer dit zo is heeft uw baby het te warm en kunt u het beste kleding uittrekken of uw baby uit de zon halen. Een koude vochtige doek op de warmtebultjes is prettig voor uw baby. Smeer niet met zalfjes, want dit zorgt ervoor dat de poriën weer dicht komen te zitten.

« Korting bij Hema
MINDER ONKOSTEN THUISZORG? »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts