Een nieuwe vloer leggen

februari 11th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Een nieuwe vloer leggen

Als u gaat verhuizen, dan moet u veel dozen inpakken en verhuizen naar uw nieuwe woning. Veel persoonlijke spullen kunt u meenemen naar uw nieuwe huis. Maar een vloer wordt vaak achtergelaten in de oude woning. U kiest natuurlijk liever voor een nieuwe vloer in uw nieuwe woning. Natuurlijk weet u ook niet precies of de oude vloer groot genoeg is voor het oppervlak in uw nieuwe woning. Een nieuwe vloer leggen is dus de oplossing.

Verschillende soorten vloeren

De keuze is enorm als u kijkt voor een nieuwe vloer. Maar het is belangrijk dat u weet aan welke wensen uw vloer moet voldoen en wat uw budget hier voor is. U kunt kiezen uit parket, laminaat, linoleum, marmer of tapijt. Tapijt wordt tegenwoordig nog weinig gebruikt, alleen in de slaapkamer wordt vaak tapijt gelegd. Marmer wordt ook weinig toegepast, dit komt omdat het materiaal geen warme uitstraling heeft en veel onderhoud nodig heeft.

Een veel gemaakte keuze

Bij het leggen van vloeren wordt er vaak gekozen voor parket of laminaat. Laminaat is een type vloer wat eenvoudig valt te leggen en in veel uitvoeringen verkrijgbaar is. Vaak zit er in het laminaat een kliksysteem verwerkt waardoor de vloer makkelijk geplaatst kan worden. Parket is een mooi soort vloer, maar heeft veel onderhoud nodig. Als het parket gelegd is moet het in de lak of de olie zetten. Hiermee beschermt u de vloer tegen vuil en stof. Laminaat trekt veel stof aan, hierdoor moet u vaak stofzuigen en dweilen. Parket heeft dit niet, maar als u gaat dweilen is het verstandig om hier een speciaal schoonmaakmiddel voor te gebruiken.

Het maken van een keuze

Voordat u een keuze maakt is het verstandig om uw wensen op een rijtje te zetten en de praktische zaken te bekijken. Want als u tijdelijk in een woning blijft wonen, dan laat u geen parket leggen. Dit zijn allemaal zaken waar u rekening mee moet houden.

« Netjes de kilometers bijhouden
Met het team in Parijs »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken Maatschappij

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts