Een energie- en geluidsarme gaming computer samenstellen, waarop dient u te letten?

juli 20th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Een energie- en geluidsarme gaming computer samenstellen, waarop dient u te letten?

Elke enthousiasteling wenst een high performance gaming computer voor liefst zo weinig mogelijk geld. Maar een computer tot de zwaarst mogelijke prestaties drijven, kan leiden tot een energieverslindend en luidruchtig systeem,… dit kan ook anders. In dit artikel beschrijf ik kort waarop u best let wanneer u een energiebewuste computer wenst samen te stellen. Maak een bewuste keuze van CPU en koelsysteem, en u zult versteld staan hoe stil en energiebewust uw systeem wel werkt, ook hoeft het niet nodeloos duur te zijn. Hieronder beschrijf ik kort waarop u dient te letten wanneer u een stil en energiebewust systeem wenst samen te stellen.

Custom gaming computer

  • De behuizing

Kies een behuizing die vanuit het ontwerp al maatregelen heeft om het geluid -voornamelijk afkomstig van het interne koelsysteem- te onderdrukken. Dit wil zeggen wanneer u de case van uw computer kiest, dient u er op te letten dat hij uit zichzelf al lage geluid koelventilators heeft, en voorzien is van geluidsdempend materiaal. Een behuizing die een goede luchtstroom heeft is van groot belang.

  • De processor en processorkoeler

Voor een energiebewuste keuze van processor kiest u momenteel best voor de vierde generatie Intel processors met als codenaam Haswell. Deze processors zijn zeer vlug en voornamelijk energiebewust. Deze processors kunnen gekoeld worden door middel van een groot passief koellichaam. Hiervoor hebt u zoals hierboven reeds vermeld zeker nood aan een goede luchtstroom binnenin uw behuizing.

  • Het moederbord en RAM

Om een geluidsbewust systeem te verkrijgen kiest u best voor een kwaliteitsvol moederbord met eveneens passieve koeling. Dus is het belangrijk bij de keuze van het geschikte moederbord dat het voornamelijk grote koellichamen bevat, zodat het systeem toch effectief gekoeld kan worden. Om effectieve koeling van het RAM-geheugen te garanderen, kiest u best voor een RAM-geheugen dat beschikt over een hitteschild.

  • Stille en vlugge opslag

Hierbij valt de keuze zonder twijfel op de Solid State Drive. Dit voornamelijk omdat de SSD geen bewegende delen bevat in tegenstelling tot de traditionele harde schijf, dus bijgevolg absoluut geen geluidsemissie voortbrengt en veel sneller werkt dan een harde schijf.

  • De grafische kaart

Kiezen voor een geschikte grafische kaart is vooral bij gaming computers of CAD-werkstations belangrijk. De meest energiebewuste keuze valt momenteel zonder twijfel op de Maxwell microarchitectuur van Nvidia.

  • De voeding

Er bestaan verschillende merken van voedingen die specifiek nadenken over hoe ze hun producten geluidsarm kunnen houden. Een klein beetje research naar geluidsarme voedingen kan reeds heel veel verheldering brengen.

« Detectivebureau en Privédetective
Draadloze camera en Draadloze beveiliging »

Categorized Under

Computers en Internet

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts