Zo mooi op de Seychellen

augustus 7th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Zo mooi op de Seychellen

Het is werkelijk een paradijsje op aarde: de seychellen! Tijdens je reizen Seychellen zal je het wel direct zien natuurlijk: de idyllisch witte stranden, de stralend blauwe zee en niet te vergeten de prachtige natuurlijk vol met groen.

Door haar afgelegen locatie komen er veel unieke soorten voor op de Seychellen. Dit geldt voor zowel flora als fauna. De bekendste unieke plantensoort is waarschijnlijk wel de coco-de-mer, een enorme kokospalm. Hieraan groeien dan ook de grootste kokosnoten. Grappige daarbij is ook nog dat deze kokospalm ook maar op een van de eilanden te vinden, namelijk op Praslin. Dit is het op een na grootste eilanden van de eilandengroep van de Seychellen. De plant groeit midden op het eiland in het woud in de Vallée de Mai en heeft eigenlijk nog het meeste weg van een levend fossiel. Dit is natuurlijk een lichtend voorbeeld voor de unieke variatie die is ontstaan door het afgelegen liggen van de eilanden.

Er is nog meer unieks te vinden op de prachtige seychellen. Er groeien namelijk nog meer unieke plantensoorten, zoals de ‘Bois Mudese’. Deze plant was bij ontdekking in1970 wel zo uniek dat er een nieuwe categorie aangemaakt moest worden waar de plant onder kon vallen. Ook zijn de Seychellen huis van vele soorten unieke orchideeën, waaronder de vanille orchidee.

Ook vogelspotters kunnen hun hart ophalen op de Seychellen, want daar is het ook echt een unieke en prachtige locatie voor. Op het eiland dat de toepasselijke naam Bird Island, vindt je meer dan een miljoen bonte sternen die komen broeden en het mooie La Digue is het thuis van de heel zeldzame Paradijs-vliegenvanger. De zwarte papagaai is ook een unieke soort op de Seychellen.

Op de Seychellen doet men ook ontzettend hun best om de natuur zoveel mogelijk te beschermen. Meer dan twee derde van het eiland is beschermd gebied en daarom wordt ook het toerisme in de perken gehouden.

« Elektro kopen in onze webshop
Tuincentrumoverzicht.nl »

Categorized Under

Reizen en Vakantie

About Marcel

» has written 1685 posts