Vermijd volgende veelgemaakte fouten bij het kopen van een nieuwe computer.

september 28th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Vermijd volgende veelgemaakte fouten bij het kopen van een nieuwe computer.

In dit artikel beschrijf ik kort enkele veelgemaakte fouten wanneer de meeste mensen een nieuwe computer kopen.

35 amd cpus

  • Bij het kopen van een nieuwe processor.

De processor is als het ware de hersenen van de computer. Het behandelt alle berekeningen en zorgt ervoor dat de software op uw computer doet wat het moet doen. Een algemeen aangenomen stelling is dat een vluggere processor (meerbepaald meer GHz) zal resulteren in een vlugger systeem. Dit geldt niet zozeer meer voor de nieuwste systemen. Bijvoorbeeld zal een AMD-processor geklokt aan 3 GHz met 4 kernen minder goed presteren een vergelijkbare processor van Intel. Hoewel dat beide processor misschien wel werken aan hetzelfde aantal bewerkingen per seconde maakt de Intel processor meer gebruik van elke bewerking, dus in werkelijkheid zal de Intel processor vlugger werken.

  • Bij het kopen van RAM-geheugen.

Net zoals de processor zullen mensen veelal kiezen voor RAM volgens de getallen. 8 GB RAM is toch 8 GB ram of niet? Het is waar dat wanneer u meer RAM in uw computer stopt, hij beter zal presteren, maar u dient ook te weten dat RAM chips een interne snelheid hebben. Bij deze is het waar dat 8 GB RAM die werkt op een snelheid van 1000 MHz veel trager zal werken dan 8 GB RAM die werkt op een snelheid van 2100 MHz.

  • Bij het kopen van een harde schijf.

Net zoals het RAM geheugen bepalen de meeste mensen vaak de waarde van de harde schijf op hoeveel data hij kan houden. Dit is niet de beste methode. Harde schijven draaien vaak op verschillende snelheden. Het is duidelijk dat een harde schijf dat draait aan 75200 of 11000 toeren per minuut veel sneller zal werken dan een harde schijf dat werkt aan een snelheid van 5400 toeren per minuut. Dus de snelst mogelijk draaiende harde schijf aanschaffen dat binnen uw budget valt is de beste keuze. Merk wel op dat met de komst van de SSD de snelheden van de traditionele harde schijf in het niets schijnen te vervallen in vergelijking met de werksnelheid van een solid state drive.

De meeste van deze fouten vloeien voort uit een gebrek aan kennis in de materie. Als u zelf uw kennis in computers kan bijschaven wanneer je denkt: “Ik wil een nieuwe computer kopen of maken” is dit schitterend. Uiteraard kan dit ook altijd naar wens en budget samengesteld worden door een professionele computerbouwer.

« Ongecompliceerdheid van seksdating
harde schijf vernietigen doet u bij ons »

Categorized Under

Computers en Internet

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts