Elektrische auto wat zijn de voordelen

september 29th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Elektrische auto wat zijn de voordelen

Elektrische auto’s komen we steeds meer op de weg tegen en steeds meer autofabrikanten hebben een elektrisch model. Omdat we meer en meer moeten letten op de uitstaat van schadelijke stoffen worden er vele alternatieven gezocht. De elektrische auto is erg op komst en wordt dan ook steeds populairder. Deze nieuwe auto is veel zuiniger dan een benzine of diesel auto, want de verliezen van energie aan warmte zijn stukken minder. Zo heeft een traditionele auto een verlies van energie aan warmte van wel 80% terwijl dit bij elektrische auto maar enkele procenten is.

Steeds meer oplaadpunten

In Nederland en overal in de wereld zijn er steeds meer oplaadpunten te vinden voor elektrische auto’s. Door de snelle ontwikkeling van de auto’s zijn er nog wel enkele minpunten. Zo moet je lang wachten als de auto wordt opgeladen en is het bereik nog niet erg groot. De elektrische auto wordt dan ook vaak gebruikt voor kleinere ritten en hiervoor is deze dan ook erg goed te gebruiken. Het grote voordeel van deze auto is, dat je geen BPM en wegenbelasting hoeft te betalen.

Elektrische auto’s hebben een eigen parkeerplaats

Een parkeerplaats zoeken is in sommige gevallen een grote ramp, maar met een elektrische auto hoef je hier vaak niet voor te vrezen. Er zijn op veel plaatsen speciale parkeerplaatsen gemaakt voor de elektrische rijdende auto’s. Deze hebben gelijk een laadpunt waar je de auto kan opladen. Niet altijd een voordeel om elektrische te rijden, want soms bevindt de dichtstbijzijnde laadpaal zich op enkele minuten lopen van je huis. Het is mogelijk om een laadpaal dichter bij huis aan te vragen. Deze zal er sneller komen als er meerdere personen in je omgeving wonen die ook een elektrische auto hebben.

Elektrische auto anders dan hybride

Het verschil tussen een elektrische auto en een hybride auto zit hem vooral in het brandstof gedeelte. Een hybride auto kan zowel op energie als op brandstof rijden, terwijl een elektrische auto alleen op elektriciteit rijdt. Tijdens het rijden zal er altijd energie terug worden gewonnen. Denk hierbij vooral aan het afremmen van de auto.

Heeft u een auto die u wil verkopen om dat u de overstap gaat maken naar een elektrische auto. Kijk dan een hier verschillende autobedrijven hebben altijd interesse in auto’s ook in die van u.

« Belgie & vermogensbeheer
Een gratis witboek geeft informatie over de risico’s die verbonden zijn aan digitale certificaten »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts