Enkele tips voor het herstellen van uw computer

november 2nd, 2014Reacties uitgeschakeld voor Enkele tips voor het herstellen van uw computer

Als uw computer nog wel opstart, maar vervolgens een probleem vertoont, bijvoorbeeld vastlopen of zeer traag werken, …  en u denkt “ik wil zelf mijn computer herstellen”. Dan volgen hier enkele nuttige tips die u op de goede weg kunnen zetten.

computer herstellen 2

–          Herstart uw computer

Het lijkt misschien eenvoudig maar simpelweg uw computer eens heropstarten kan zeer veel problemen oplossen. Wanneer uw computer volledig vastgelopen is kan u geforceerd afsluiten door enkele seconden de aan-uit knop ingedrukt te houden.

Wanneer geforceerd afsluiten niet werkt, kunt u bij een desktop de stroomkabel uittrekken en bij een laptop de stroomkabel uittrekken en de batterij uithalen. Vervolgens een 30-tal seconden wachten en terug proberen op te starten.

–          Maak regelmatig een backup van uw gegevens

Niets is meer vervelend dan uw foto’s,  brieven of andere gegevens onherroepelijk te verliezen. Daarom is het ten zeerste aan te raden regelmatig een backup te maken va al uw gegevens op een externe harde schijf of een ander extern medium

–          Voer regelmatig een volledige computerscan met uw Antivirusprogramma uitk

Virussen zorgen er meestal niet voor dat uw computer volledig niet meer opstart, maar zorgen er wel vaak voor dat uw computer trager begint te werken en niet meer doet wat u wil. Daarom is het aangewezen met een betrouwbaar antivirusprogramma regelmatig een volledige systeemscan uit te voeren.

–          Verwijder recent geïnstalleerde programma’s

Wanneer u problemen ondervindt kort nadat u een nieuw programma geïnstalleerd hebt, kan u dit programma eens volledig proberen te verwijderen, het is mogelijk dat het nieuwe programma niet volledig compatibel is met uw besturingssysteem. Controleer zeker altijd de systeembenodigdheden vooraleer u een nieuw programma installeert.

–          Gebruik nooit meer dan 1 enkele virusscanner

Meerdere antivirusscanners kunnen met elkaar in “conflict gaan”. Dit is zeer nadelig voor uw systeem en kan de goede werking van uw computer sterk beïnvloeden in negatieve zin.

–          Installeer altijd de laatste nieuwe Windows updates

Regelmatig geeft Microsoft nieuwe updates vrij voor hun besturingssysteem. Het is van groot belang dat u deze updates download en installeert. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw computer vlot blijft werken, maar ook dat u telkens beschikt over de nieuwste beveiligingen die uitgebracht zijn.

–          Maak regelmatig een herstelpunt wanneer uw computer goed werkt

Op die manier kunt u altijd later met behulp van systeemherstel terugkeren naar het laatste moment wanneer uw computer wel goed werkt. U kunt gemakkelijk systeemherstel vinden in uw computer door in de zoekregel wanneer u op “start” drukt, “systeemherstel” in te typen. Wanneer u op het volgende scherm terecht komt kunt u dan kiezen uit de verschillende herstelpunten die u eerder gemaakt heeft.

In dit korte artikel heb ik enkele van de meest voorkomende computerproblemen en tips beschreven wat u kan doen indien u denkt “ik wil mijn computer herstellen”.

« De goedkoopste matrassen
Voetbalshirts ontwerpen; een nieuwe rage »

Categorized Under

Computers en Internet

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts