Wat zijn de gevolgen van de huidige rentes? | Obligatiebeheer Noordenwind

juni 7th, 2016Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn de gevolgen van de huidige rentes? | Obligatiebeheer Noordenwind

spaarrente-sparen-hypotheek

 

Extreem lage spaarrentes

De Europese Centrale Bank blijft de spaarrente steeds verder verlagen en dat heeft effect op iedereen in Europa. Sparen levert minder rendement op, terwijl lenen juist goedkoper wordt. Men moet dus op zoek naar alternatieven wil men nog rendement behalen. Een voorbeeld hiervan is beleggen. De maatregelen van de ECB hebben een grote invloed op de rentes van andere Europese banken. De spaarrente was al een tijd heel laag, maar deze rente wordt steeds verder verlaagd.

Hypotheekrente

Mensen die graag hun geld willen sparen hebben dus flinke pech vanwege de lage spaarrente. Tegelijkertijd hebben mensen die van plan zijn om een huis te gaan kopen profijt van de lage rente. De hypotheekrente is namelijk al historisch laag en dit beïnvloedt de huizenmarkt in Europa enorm. De lage hypotheekrente kan een groot verschil maken of je een huis nou wel of niet wilt gaan kopen. Verder zijn er ook veel mensen die ervoor gekozen hebben om de hypotheek over te sluiten. Door de hypotheek over te sluiten, wordt er een nieuwe rente op de hypotheek bepaalt. Voor het oversluiten van een hypotheek kan wel een boete gegeven worden, maar veel mensen zijn bereid om deze boete te betalen in ruil voor de extreem lage hypotheekrente. De ECB probeert de komende tijd de rente niet verder te laten dalen.

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden Stichting Obligatiebeheer Noordenwind

« Professionals voor computer recycling inschakelen?
Wilt u motorrijden in Schotland? »

Categorized Under

Financien

About Marcel

» has written 1685 posts