Een stalen constructie of een houtconstructie?

november 23rd, 2016Reacties uitgeschakeld voor Een stalen constructie of een houtconstructie?

Wij krijgen vaak de vraag op ons afgevuurd of je nu beter kunt kiezen voor een stalen constructie of voor een houtconstructie. Eigenlijk kan dit per project verschillend uitvallen en ligt het aan het bouwwerk welke constructie de voorkeur heeft. We hebben enkele voorbeelden op een rij gezet bij het kiezen tussen een staalconstructie of een houtconstructie.

  • Als je een overspanning moet maken van meer dan zes meter, raden wij aan om een staalconstructie te gebruiken. Een houtconstructie is hiervoor simpelweg niet sterk genoeg.
  • Bij het aanbrengen van een staalconstructie, heb je te maken met punten op de draagmuren. Hierdoor ontstaan op een gegeven moment zwakke punten op de constructie. Met een houtconstructie worden alle krachten gelijk verdeeld over de draagmuren, waardoor je veel minder last hebt van zwakke plekken in de constructie.
  • Met een houtconstructie kun je veel beter lastige bouwwerken, zoals een schoorsteen, omzeilen. Een houtconstructie zorgt voor meer flexibiliteit en mogelijkheden.
  • Een staalconstructie is zwaarder dan een houtconstructie en tevens ook duurder. Hier dien je dan ook rekening mee te houden als de afweging gaat maken tussen één van deze twee materialen.

Meer weten over een constructie van hout? Kijk op de website voor meer informatie of neem gerust contact met ons op.

« Team scheiding Meppel, de beste in de regio Meppel
Geweldige vakantieparken in de Ardennen »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts