Het aanvragen van een patent

maart 27th, 2017Reacties uitgeschakeld voor Het aanvragen van een patent

Het aanvragen van een patent

Het aanvragen van een octrooi, dat ook wel bekendstaat als patent aanvragen, gaat volgens een vaste procedure. Het is belangrijk dat je weet wat je moet doen en waar je dat moet doen. Dit is namelijk de enige manier om er zeker van te zijn dat niemand met jouw uitvinding aan de haal gaat. Het is echter wel zo dat het aanvragen van een octrooi of patent alleen voor een bepaald land geldt. Zorg daarom dat je voldoende budget hebt om dit te doen in meerder landen.

Patent aanvragen en het product verkopen

Een belangrijke reden om een patent aan te vragen is om de winst op het product te beschermen. Door te bepalen in welke mate een nieuw product winstgevend kan zijn, kan je goed bepalen waar je de octrooien aan moet vragen. Zo kan je de kosten voor het beschermen er ook gemakkelijker uithalen. Kijk hierbij ook naar de regelgevingen in die landen. Niet overal gelden namelijk dezelfde regels als in Nederland. Dit is een belangrijk gegeven om mee te nemen.

In Nederland

Waarschijnlijk is Nederland in het begin je belangrijkste afzetmarkt. Je kunt dus het best als eerste hier je patent in orde maken. Je kunt hiervoor bureaus in de arm nemen die hierin gespecialiseerd zijn. Zij helpen jou met het in orde maken van de papieren en regelen alle andere zaken waar nodig. Dit helpt je om met een gerust hart alles in orde te krijgen. Denk ook aan nazorgactiviteiten zoals het rendement op patent. Dit kan ook allemaal door dergelijke bureaus worden verzorgd.

« Professionele computerhulp aan huis nodig?
Op meerdere veilingsites last minute naar Ardennen boeken »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts