Zo werden Batavus fietsen populair in Nederland

augustus 9th, 2019Reacties uitgeschakeld voor Zo werden Batavus fietsen populair in Nederland

Het fietsen is enorm populair in Nederland.  Ongeveer 26% van het dagelijks verkeer wordt door Nederlands uitgevoerd met de fiets. Maar waar komt die populariteit van de fiets eigenlijk vandaan? In dit artikel zullen wij antwoord geven op deze vraag. Bent u geïnteresseerd in een ruim aanbod aan  Batavus fietsen? Dan bent u bij Atlas fietsen aan het goede adres. Wist u dat Batavus fietsen steeds vaker verkrijgbaar zijn met elektrische aandrijving. Zo kunt u zich enorm snel en gemakkelijk van a naar b verplaatsen!

de opkomst van het fietsen in Nederland

De fiets is niet altijd zo populair geweest in Nederland. Het vervoersmiddel werd in het begin van jaren zestig door veel mensen vervangen door de bromfiets of auto. Het gebruik van deze nieuwe vervoermiddelen werd ook nog eens extra gestimuleerd door de overheid. Zij vonden het namelijk belangrijk dat mensen in de toekomst meer mobiliteit hadden. Daarnaast reisden veel mensen in die tijd met de tram, trein of bus. In combinatie met het steeds welvarender worden van de Nederlander werd de fiets steeds minder populair. In de jaren zeventig kenterde deze trend omdat mensen het toenemende aantal auto’s in het straatbeeld niet konden waarderen omdat dit invloed had op de veiligheid en leefbaarheid van de straten in Nederland. De overheid paste het beleid aan door de fiets-infrastructuur aan te pakken.

De uitdaging van veel fietsende Nederlands

Om fietsen aantrekkelijk te houden voor de gebruikers moest er stevig geïnvesteerd worden in Fietspaden. Dit is relatief duur en uitdagend. Door deze aanpassingen wordt men vaak gedwongen om eenrichtingswegen aan te leggen of kunstmatige bochten te installeren. Dit wekte weer woede op bij de gebruikers van auto’s. Het is voor overheden enorm uitdagend om alle verschillende weggebruikers tevreden te stellen en houden. Daarnaast was het nodig om op populaire plaatsen zoals het station enorm veel extra parkeergelegenheden aan te brengen voor de fietsers.

« Pensioenadvies in Groningen
Hoe je met een SEO specialist online beter wordt gevonden »

Categorized Under

Reizen en Vakantie

About Marcel

» has written 1685 posts