Voorkom dat er bij u wordt ingebroken

februari 12th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Voorkom dat er bij u wordt ingebroken

Inbraakbeveiliging is belangrijk, dat behoeft verder geen uitleg. In dit artikel treft u meerdere tips aan ter preventie van inbraak. Aan de hand van deze tips verhoogt u uw veiligheid en woongenot.

Sloten voor aluminiumdeuren

Een insteekslot volstaat hier doorgaans niet, omdat de deurstijl daarvoor te smal is. Een smalslot biedt hier oplossing, de zwenkschoot heeft voldoende lengte. Goed hang- en sluitwerk is verkrijgbaar bij een gerenommeerde slotenmaker.

Sloten voor schuifdeuren

Een schuifpui is inbraakgevoelig. Er bestaan insteeksloten die een schoot hebben in haakvorm. Ook is het mogelijk om de deur te voorzien van bijkomende oplegsloten, waardoor de deur niet kan worden opengeduwd. Deze vorm van beveiliging is zeer effectief.

De rozet en het veiligheidsbeslag

Cilinders die meer dan 2 mm uit de deuroppervlakte steken, kunnen afgebroken worden. U kan dan beter gebruik maken van een cilinderrozet of een veiligheids-beslag. Beiden worden van binnenuit vastgeschroefd. Let op: oudere sloten zijn vaak niet voorzien van een boring voor de plaatsing van veiligheidsbeslag. In dit geval kan u overwegen om een nieuw slot te voorzien.

Meerpuntsluiting

Eén sluitpunt is onvoldoende om een deur doelmatig te beveiligen. Een tweede, of beter nog een derde sluitingspunt is aangewezen. Deze kunnen zowel insteek- als oplegsloten zijn. Ze kunnen ofwel een afzonderlijke sleutel hebben, ofwel een gezamenlijk slot. In de handel is ook hang- en sluitwerk met een automatische meerpuntssluiting verkrijgbaar, die met één sleutel te openen zijn.

Bovenstaande tips zijn slecht een paar concrete punten. Doe er uw voordeel mee. Indien u twijfelt aan uw huidige beveiliging van uw pand of woning, twijfel dan niet en neem eens contact op met een slotenmaker bij u in de regio. Een advies ten behoeve van inbraakpreventie is vaak kosteloos en geheel vrijblijvend.

« Zonnepanelen zijn een waardevolle investering, blijkt uit onderzoek
Uw woning verbouwen tegen gunstig btw tarief »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken Overig

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts