Jouw online status

augustus 23rd, 2013Reacties uitgeschakeld voor Jouw online status

Met alle sociale netwerken die als paddestoelen uit de grond lijken te groeien de afgelopen jaren is jouw online status inmiddels stukken groter dan je zou denken. Vooral het grootste sociale netwerk ter wereld, Facebook, weet vast al erg veel van jou. Alles wat jij op het internet plaatst zal er voor een erg lange tijd blijven staan en tevens moeilijk te verwijderen zijn. Let dus er op met wat je allemaal online gooit.

Niet alleen fysieke bestanden maar ook alle statusupdates met daarin je gedachtes en ervaringen brengen een bepaald beeld over jou uit. Dit beeld is erg vlak omdat het slechts tekst is. Het kan dus gemakkelijk uit de context getrokken worden waardoor jouw semi-sarcastische statusupdate ineens overkomt als een woede uitbarsting. Nu is dit geen probleem wanneer je al gesetteld bent qua baan en carrière, maar wanneer dit nog niet zo is is het wellicht verstandig op je eigen voetsporen nog eens na te lopen.

Het komt vrij vaak voor in nieuwsberichten hoe werkgevers de meest vreemde dingen over hun potentiële werknemers tegen zijn gekomen op het internet waardoor zij de baan zijn mis gelopen. Zelfs je huidige werkgever zou je nu ook kunnen betrappen op een kleine status update op Facebook waarin je je onvrede uit over het bedrijf.

Pas dus op met wat je op internet plaatst.

« SENSE DATING GENOMINEERD BESTE WEBSITE VAN 2013
ContactSkin Haarwerk zonder zichtbare randen »

Categorized Under

Carriere en Werk Maatschappij

About Marcel

» has written 1685 posts