Wat is poedercoating

december 30th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Wat is poedercoating

De meeste metalen kunnen gaan oxideren. Dit is niet altijd een probleem voor de mechanische eigenschappen van metaal. Roest is een vorm van oxide die het onderliggende materiaal wel aantast. Om deze reden worden vele producten van een beschermlaag voorzien, zodat deze het product beschermen. Een manier om metalen te beschermen tegen dit soort negatieve oxidatie is door middel van poedercoaten.

Poedercoating proces

Poedercoating is de benaming voor het aanbrengen van een beschermende laag op metalen. De coating kan alleen goed hechten wanneer de oppervlakte van het desbetreffende metaal van te voren goed ontvet en gereinigd is. Deze moet na het reinigen en ontvetten is goed drogen, wanneer deze vervolgens naar een speciale spuitruimte gebracht wordt. In de spuitruimte wordt vervolgens de poedercoating aangebracht. De poedercoating kan in verschillende kleuren worden aangebracht, dit wordt zelf door de klant gekozen. Ook de dikte van de coating kan zelf door de klant voordien worden bepaald. Het aanbrengen van de poedercoating kan door zowel een robot, als een persoonlijke spuiter worden aangebracht.

De poedercoaten prijzen worden altijd voordien bepaald. De poedercoating prijzen zijn altijd eerlijk, en de prijs-kwaliteit verhouding is altijd zeer goed. Klik op de linkjes in dit bovenstaande blog, voor meer informatie over en voor poedercoating.

« Plastic bestek is voordeliger
Black Brick maakt gebruik van de data analyse methode »

Categorized Under

Maatschappij Overig

About Marcel

» has written 1685 posts