Thuiswerkers, ook buitenshuis kun je productief zijn!

september 14th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Thuiswerkers, ook buitenshuis kun je productief zijn!

Overal vandaan kunnen werken is een luxe die steeds vanzelfsprekender wordt. Online ondernemers konden het al, freelancers kunnen steeds meer werkzaamheden op afstand uitvieren en de overheid voert campagne voor Het Nieuwe Werken. Want hoe meer mensen vanuit huis werken, des te minder files er zijn.

Wie al een tijdje vanuit huis werkt, weet dat het moeilijk kan zijn om productief te blijven. Huishoudelijke taken roepen, de kinderen schreeuwen, de hond wil uitgelaten worden… Een goede oplossing is dan om je fysiek naar een werkplek te begeven. Een plek waar je ongestoord en geïnspireerd aan de slag kunt.

Wat is jouw ideale werkplek?

Voor de één is rust en stilte belangrijk. Die kan hij of zij in de stiltecoupé van een trein vinden, maar een betere werkplek is natuurlijk een strak kantoor op een centrale locatie. Coworking-kantoren zijn hier geliefde plekken voor: je kiest er een flexwerkplek uit, je geniet snel internet, je kunt de vergaderruimte gebruiken en er eventuele klanten ontvangen. Ook heb je op cowork-plekken vaak toegang tot een koffiezetapparaat voor die broodnodige oppepper.

Over koffie gesproken: café’s kunnen ook goede werkplekken zijn. Niet voor iedereen en niet elke dag, maar op momenten waarop je bijvoorbeeld kleine klusjes dient af te ronden of inspiratie zoekt. Het is nu al bijna vanzelfsprekend dat horeca-gelegenheden hun wifi-wachtwoord met hun klanten delen.

werkplek-nomaden-flexplek-flexwerkplek-zoekenWerkplekken vinden en delen

Er zijn nog veel meer werkplekken te bedenken voor wie de geordende chaos van thuis achter zich wil laten. Wat dacht je van een strandtent, een universiteitsbibliotheek, een landgoed of een hotellobby? De vraag is alleen hoe je snel en makkelijk de werkplek vindt die vandaag het beste bij jouw werkzaamheden past.

Het antwoord levert de nieuwe website Werkpleknomaden.nl. Met de bijbehorende app is dit in één klap dé bron geworden voor wie flexwerkplekken zoeken. Vul je postcode of je gewenste werkplaats in en je ziet meteen op welke locaties in de buurt je aan de slag kunt en wat de faciliteiten zijn. Ontdek je zelf een goede werkplek, dan kun je hem meteen via deze site en app delen. Handig!

« Uit eten in beekbergen
De mooiste overhemden »

Categorized Under

Carriere en Werk Computers en Internet

About Marcel

» has written 1685 posts