Drie accessoires voor de zakelijke man

september 30th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Drie accessoires voor de zakelijke man

Vlinderstrikken worden voornamelijk gedragen naar ceremonies en galafeesten en daarom is dit accessoire een van de meest formele die je als man kunt dragen. Wanneer de strik gedragen wordt in een smoking, dient deze altijd zwart te zijn. In een rokkostuum is deze altijd wit. De vlinderdas is eigenlijk de voorganger van de stropdas. Zoveel als de stropdas tegenwoordig wordt gedragen, zo veel droeg men vroeger de vlinderstrik. De vlinderdas stond vroeger voor macht en status en wed dan ook voornamelijk gedragen door de adel. Terwijl de vlinderdas gemaakt is voor formele gelegenheden, zie je deze tegenwoordig ook steeds vaker gewoon op straat. In tegenstelling tot vroeger, toen de strik vooral uitgevoerd was in statige kleuren, zie je tegenwoordig allerlei kleuren strikken. Op deze manier wordt de strik steeds meer geschikt om te gebruiken in casual outfits.

Bijna elke Nederland heeft elke dag wel een portemonnee bij zich. Je kunt namelijk naast geld ook andere dingen opbergen. Visitekaartjes kun je bijvoorbeeld ook in een portemonnee opbergen. Vooral wanneer je iemand bent die vaan de hort op is, kun je altijd wel een kaartje uitdelen of in ontvangst nemen. Portemonnees zijn er in alle maten, kleuren en materialen. Over het algemeen zijn de zakelijke portemonnees uitgevoerd in bruin of zwart. Daarnaast is voor zakelijk gebruik een leren portemonnee de beste keuze. Zoek je een goedkopere portemonnee? Dan heb je ook portemonnees die gemaakt zijn van een mengsel van plastic of polyester. Suède is een andere stof die vaak gebruikt wordt om de duurdere modellen te maken. Als je eigenlijk nooit losgeld meeneemt kun je misschien beter kiezen om een geldclip te kopen.

Een van de meest gedragen accessoires tegenwoordig zijn de bretels. Een bretel wordt gebruik om de broek omhoog te houden, twee elastische banen zorgen hiervoor. Heb je wel eens gehoord dat bretels al eeuwen gebruikt worden?. Zoals we nu weten stammen de bretels al uit ongeveer 1600, tijdens de Franse Revolutie. Toen werden ze vooral gebruikt om de verschillende groepen aan te geven, ze waren dan ook rijkelijk versierd met bijvoorbeeld familiewapens. Bretels dienen tegenwoordig voornamelijk als accessoire. Bretels gaan in de zakelijke wereld ook al wat jaren mee en staan daar bol van de etiquette. Bijvoorbeeld bij ceremoniële kleding worden bretels bijna altijd gedragen. Oorspronkelijk horen bretels niet zichtbaar te zijn tijdens het dragen, maar vandaag de dag wordt ze vooral gebruikt al opvallend accessoire. Voornamelijk bretels met een felle kleur of leuk design worden als blikvanger gedragen.

« Hoe bepaal je de juiste BH-maat
Een groener leven »

Categorized Under

Mode en Kleding

About Marcel

» has written 1685 posts