Hoe bepaal je de juiste BH-maat

september 30th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Hoe bepaal je de juiste BH-maat

Een juist BH dragen is echt heel erg belangrijk, uit onderzoek blijkt dat tachtig procent van de vrouwen een verkeerde bh draagt. Vrouwen die een verkeerde beha dragen kunnen er rug en nekklachten aan overhouden. Voornamelijk voor vrouwen met dubbel D of groter is het belangrijk om de juiste BH te dragen. Zelf kun je er prima achter komen welke BH-maat je hebt, natuurlijk kun je ook altijd even naar de erkende lingerie winkel gaan om je te laten adviseren.

Het meten van de onderwijdte:

Een beha heeft twee verschillende maten: de cupmaat is een letter, de omvang van de beha een cijfer. De onderwijdte is de omvang van je lichaam direct onder je borsten. Adem uit en trek het meetlint om je borstkas. Houd het meetlint strak rond je lichaam, maar zorg dat het niet knelt. Zorg bij het meten dat de centimeter horizontaal is (achter en voor op dezelfde hoogte). Noteer het aantal centimeters.

Het meten van de bovenwijdte:

De bovenwijdte (of cupmaat) is het volste gedeelte van je borsten, vaak op de tepels. Trek het meetlint om je lichaam, nu op tepelhoogte. Zorg er weer voor dat het meetlint horizontaal is en trek het niet (te) strak aan. Noteer het aantal centimeters.

Onderstaande tabel verteld je welke maat je uiteindelijk hebt:

10 – 12 cm: AA
12 – 14 cm: A
14 – 16 cm: B
16 – 18 cm: C
18 – 20 cm: D
20 – 22 cm: E
22 – 24 cm: F
24 – 26 cm: G
26 – 28 cm: H
28 – 30 cm: J

Ga zonder klachten met je juiste BH door het leven.

 

 

 

 

« New Yorker online shop Deutschland
Drie accessoires voor de zakelijke man »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts