Nederlanders snakken naar de zon

september 30th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Nederlanders snakken naar de zon

Ook dit jaar weer gaan we weer massaal op reis. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen gaan bijvoorbeeld in de meivakantie alleen al zo’n drie miljoen Nederlanders er even tussenuit. Hiervan gaat minstens een kwart miljoen naar de zon, vult de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) aan.  Niet alleen Europa wordt gezien als de vakantiebestemming, maar steeds vaker worden reizen buiten ons continent geboekt. Afrika reizen zijn, volgens Jambo Safari Club, bijvoorbeeld stijgende als gewenste vakantiebestemming.

 Slim vakantievieren
Ondanks de crisis willen mensen toch op vakantie. Hun welverdiende vakantie opgeven wil men namelijk niet. Toch moet er het één en ander aangepast worden. Zo worden reizigers steeds creatiever in het zoeken, boeken en inrichten van hun vakantie. Om kosten te besparen zoeken vakantiegangers kritischer naar hun reis. Ze raadplegen meerdere sites of reisbureaus. En ook op de bestemming zelf wordt er bespaard door minder vaak uit eten te gaan.

 Zon verzekerd
Behalve om de ervaring, is ons wisselvallige zomerweer een reden voor Nederlands om de zon op te zoeken. Een geliefde bestemming is het prachtige Zuid-Afrika. Sowieso worden Afrika reizen steeds populairder. Bij Jambo Safari Club ziet men een dat de Nederlander niet gebonden is aan alleen Europa, maar ook zeker reizen buiten Europa, en vooral Afrika, aan het plannen is. En dat is niet zo verwonderlijk. Het uitgestrekte continent is enorm veelzijdig en biedt voor ieder wat wils. Avonturiers kunnen berggorilla’s spotten in Oeganda, op safari door Tanzania of genieten van een rondreis door Zuid-Afrika. Zonaanbidders kunnen heerlijk relaxen op de idyllische stranden van Mozambique.

 Romantische bestemmingen
Aangezien juni een populaire maand is om in te trouwen, gaan er ook aardig wat mensen in die periode op huwelijksreis. En ook hiervoor blijven Afrika reizen zeer in trek. Een geliefde bestemming is Mauritius. Dit tropische eiland ligt in de Indische Oceaan, ten Oosten van Madagaskar. Het eiland is vooral bekend vanwege de paradijselijke stranden, de azuurblauwe zee en de vriendelijke bevolking. In combinatie met het hoge serviceniveau van de hotels, zal het de vakantieganger daar aan niets ontbreken.

 

« Duurzaam hout steeds meer de norm
Bespaar op de energiekosten met LED verlichting »

Categorized Under

Reizen en Vakantie

About Marcel

» has written 1685 posts