Traprenovatie? Gebruik deze tips!

oktober 9th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Traprenovatie? Gebruik deze tips!

Is uw trap gedateerd en nodig toe aan vervanging? Bedank dat goed dat er veel mogelijkheden zijn met een traprenovatie. Vaak gaan mensen direct uit van een nieuwe trap terwijl dit helemaal niet nodig is. Met een goede traprenovatie krijgt uw trap weer een frisse uitstraling waar u jarenlang mee vooruit kunt!

Waar te beginnen?

Als u zelf een handige klusser bent dan hebben we verderop in dit artikel enkele handige tips. Heeft u twee linker handen? Dan is het aan te raden om een traprenovatie bedrijf in te schakelen die uw trapwensen gaat realiseren.

Begin bij het begin

Logisch, maar toch een veelgemaakte fout. Zorg er eerst voor dat u gaat opmeten hoeveel rechte en hoeveel schuine traptreden uw trap heeft. Op deze manier weet u hoeveel materiaal u nodig heeft en zo kunt u dit goed afstemmen met uw budget. Daarnaast is het noodzakelijk dat de trap brandschoon wordt. Steek oude lijmresten af met een scherp plamuurmes en schuur desnoods de trap.

Eerst alle traptreden op maat

Voordat u begint met het monteren van uw traptreden is het verstandig om eerst alle traptreden op te meten en op maat te zagen, voordat u deze gaat monteren.

Werk van boven naar onder

Wat ook een veelgemaakte fout is, is dat mensen beginnen bij de onderste traptrede. Niet zo logisch omdat de nieuwe traptreden vastgelijmd zitten en tijd nodig hebben om te drogen. Begin dus altijd bovenaan en werk zo naar beneden.

Antislip

Vooral bij houten trappen is het verstandig om nadat de trap gerenoveerd is antislipstrips aan te brengen. Tegenwoordig zijn er mooie strips die perfect passen bij uw nieuwe trap. Dit is een stukje veiligheid zodat u of uw kinderen niet kunnen uitglijden op de trap.

« Je auto particulier verkopen
Trampoline kopen »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken Overig

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts