Voeding voor de hond

oktober 9th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Voeding voor de hond

Voor een hond is vers hondenvoer enorm belangrijk want van een voedzaam, evenwichtig hondenvoer wordt een hond sterk, goed gespierd en krijgt het een gezonde vacht. Een hond eet veel minder afwisselend als een mens. Daarom kun je een hond het beste een evenwichtige maaltijd geven. Hij is afhankelijk van jou als baasje en jij bepaalt wat hij eet. De kwaliteit en hoeveelheid van de voeding zijn belangrijk voor een goede groei en ontwikkeling van de hond. Daarvoor moet hij de juiste voedingsstoffen binnen krijgen.

Eiwitten

Voor een hond is voedingseiwit onmisbaar. Deze zijn belangrijk voor de vorming van lichaamseiwit. Die zijn nodig voor onderhoud en groei van het lichaam, de aanmaak en vernieuwing van organen en weefsels, de aanmaak van melk, enzymen en andere bouwstoffen, het bestrijden van ziekten, het transport van bepaalde moleculen, en om signalen van organen naar elkaar te sturen .

De bronnen voor eiwitten zijn

Dierlijk: kip, varken, rund, vis en ei

Plantaardig: granen, maïsgluten, soja eiwitten en tarwegluten.

Vers voer voor je hond is enorm belangrijk indien je een gezonde hond wil hebben die lekker in zijn vel zit. Zijn vacht zal stralen van vers hondenvoer, zijn gezondheid is sterk en is lichamelijk erg sterk.

« Administratiekantoor gezocht
kapschuur.nu »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding Overig

About Marcel

» has written 1685 posts