De bewaartemperatuur van je wijn

oktober 18th, 2013Reacties uitgeschakeld voor De bewaartemperatuur van je wijn

Veel mensen vragen zich af hoe ze hun wijn het beste kunnen bewaren. Ook als je de wijn in wijnkisten bewaard is dit belangrijk. De bewaartemperatuur voor wijn is namelijk erg belangrijk. In een goede wijnkelder hoort de temperatuur tussen de 10 en 12 graden liggen. Dit is een gemiddelde dus iets hoger of lager mag ook. Abrupte temperatuurschommelingen mogen echter niet. De temperatuurĀ  mag nooit onder de 0 graden komen of boven de 25 graden komen. Dit kan de wijn verpesten. De wijn zal bij hogere temperaturen uitzetten waardoor de kurk de neiging heeft om uit de flessenhals te glijden. Dit zorgt vervolgens weer voor fatale oxidatieve verschijnselen. Wijnen die altijd warm zijn behandeld, zullen zich sneller ontwikkelen maar niet de complexiteit halen die ze anders wel op de juiste temperatuur hadden behaald. Een wijn zag echter snel over zijn hoogte punt heen zijn en vervolgens snel aftakelen.

Lage temperaturen

Bij lage temperaturen ontwikkelen wijnen zich ook minder goed. Sommige wijnen ontwikkelingen hierbij wijnsteenzuurafzetting. Dit verschijnsel zorgt voor minder frisheid van de wijn. De wijnen kunnen ook veel minder lang bewaard blijven.

Wijn bewaren in wijnkasten is sowieso al een oplossing. De wijnen staan op deze manier bij elkaar en zijn geordend. Nu hoef je alleen de bewaartemperatuur aan te passen!

« Verstopte riolering?
Kluizen »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding Overig

About Marcel

» has written 1685 posts