OranjeVM Market update

november 15th, 2013Reacties uitgeschakeld voor OranjeVM Market update

Het was een drukke week, de afgelopen week. Maar het ziet ernaar uit dat de markten minder cijfers over zich heen gaan krijgen. Of dat de bewegelijkheid doet verminderen is nog even de vraag. De grote verhalen van de afgelopen week was de introductie van Twitter (TWTR) op de New-York Stock Exchange en de werkeloosheidscijfers. Woensdag werd bekend gemaakt dat Twitter voor $26 naar de beurs zou komen. De mensen die dus stukken toegewezen hadden gekregen, keken vol spanning vooruit naar de opening van Twitter. Het aandeel opende bijna 73% hoger, maar moest daarna langzaam prijs geven. Op vrijdag sloot het aandeel op $41,65. Het hoogste punt werd op donderdag bereikt, toen het aandeel $50,09 aantikte. Verder waren de werkeloosheidscijfers erg belangrijk. Deze waren zo sterk, dat de beurzen vrijdag fors omhoog gingen. Voor de week kon de Dow-Jones er 0,9% bijschrijven, terwijl de S&P 500 met 0,5% kon stijgen. De Nasdaq moest echter met 0,1% terug. Volgende week staan er weer belangrijke cijfers te verwachten. Nederland is volgens het CBS uit de recessie.
Nederland heeft een groei laten zien van 0,1 %. We begrijpen dat iedereen tevreden is maar het is nog steeds een zeer fragiele groei.

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

« De professionaliteit van naambadges
OranjeVM beleggingstips »

Categorized Under

Financien

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts