Burenruzie opgelost

november 28th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Burenruzie opgelost

Bij ons in de straat heerste er grote tijd een ruzie tussen 2 buren. Het ging om een stuk heg die de één wou laten verwijderen zodat er beschutting kon komen, terwijl de ander de heg wou laten staan. Het liep uit in een grote ruzie, waarbij de 2 personen er gewoon niet uit kwamen en ze beiden elkaar niet eens meer groette, zodra ze elkaar op straat zagen. Gelukkig wist ik voor mijn buren een oplossing, namelijk mediator Drenthe.

Ze kwamen er samen uit

Beiden buren hebben contact opgenomen en zijn vervolgens samen naar de mediator gegaan. Een mediator is een soort van tussenpersonen, die zelf in principe niet het probleem oplost, maar de mensen begeleidt in het zoeken naar een oplossing. Het is dus als het ware iemand die zorgt dat mensen inzien dat je met praten alleen al veel verder komt, zodra je naar de ander luistert. Zo gebeurde het ook bij mijn buren, ze hebben het inmiddels weer goed. De oplossing uiteindelijk was om de heg gedeeltelijk af te snoeien, zodat de ene buur zijn schutting kon laten plaatsen.

Heeft u ook een ruzie met iemand en wilt u dit oplossen maar komen jullie er samen niet uit? Denk er dan over na om naar een mediation bureau te stappen.

« Een machine is nauwkeuriger en sneller
hill hout »

Categorized Under

Maatschappij Relatie en Familie

About Marcel

» has written 1685 posts