Een machine is nauwkeuriger en sneller

november 28th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Een machine is nauwkeuriger en sneller

Het woord ‘machine’  kan worden afgeleidt van het Franse woord ‘machine’, van het Latijnse ‘machina’  en van het Griekse ‘mechané’ wat allemaal “werktuig, kunstmatige voorziening” betekend. Een machine is opgebouwd uit een frame, een aandrijvingsmechanisme en overige specifieke onderdelen. Met de opkomst van automatisering zijn ook de informatiestroom en besturing een centrale rol in vele machines gaan spelen.

Computer Numirical Control

Computer numerical control, of kortweg CNC is een computergestuurde regeling van werktuigmachines, die snel en nauwkeurig stukken moeten maken in bijvoorbeeld metaal, kunststof en/of hout. Zo heb je ook een CNC lathe, wat een Engelse term is voor “computer numirical control lathe”, wat vertaald naar het Nederland “computergestuurde draaibank” betekend. Daarnaast zijn er ook metal lathe, wat staat voor een metalen draaibank. Nu zult u denken van; wat is nou eigenlijk een draaibank?

Een draaibank is een werktuigmachine voor het bewerken van cilindervormige werkstukken. De draaibank verschilt sterk van de meeste andere werktuigmachines, want bij de draaibank staat het snijgereedschap stil, terwijl het werkstuk draait, of beweegt.

Tegenwoordig zie je dat een draaibank vele taken van bijvoorbeeld mensen/werknemers wegneemt. Zo zie je in fabrieken steeds meer dat machines het werk overnemen van mensen, gewoonweg omdat machines veel nauwkeuriger en sneller te werk gaan.

« Pas op voor oplichters op Marktplaats bij auto verkopen
Burenruzie opgelost »

Categorized Under

Carriere en Werk Overig

About Marcel

» has written 1685 posts