Uit in Rotterdam

mei 17th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Uit in Rotterdam

De stad Rotterdam ligt in de provincie Zuid Holland, in het land Nederland en dus het continent Europa. Rotterdam staat bekend als haven stad, maar kent ook een zeer bruisend en bijzonder interessant nachtleven. De laatste jaren komen er steeds meer gelegenheden om uit te gaan bij. De groei is explosief met veel nieuwe cafés, maar ook fijne restaurants, leuke clubs en hippe discotheken. De meest bekende gebieden om uit te gaan in deze stad zijn het Stadhuisplein, de Meent, de Zwart Jan straat, Oude Haven en natuurlijk de Witte de Withstraat.

 

Witte de Withstraat

Deze straat is een soort begrip onder de studenten van de stad. Eigenlijk geldt ook dat hoe dichtbij jouw kamer is van deze bekende straat, hoe beter jij het voor elkaar hebt in je leven. Daarom zal je ook merken dat in veel hospiteer berichten deze straat genoemd wordt, het trekt namelijk aan. Maar wat vind je hier dan? Je vindt er naast heel veel leuke winkeltjes en gezellige restaurants ook een hele hoop fijne barretjes en toffe cafeetjes zoals NRC (dit staat voor het Nieuw Rotterdams Café) en De Witte Aap. Die laatste naam is zelfs uitgeroepen als beste café ter wereld, volgens reisgids Lonely Planet. Deze plek is zeker een bezoek waard dus als je uit gaat in de stad.

 

Annabel

Deze plek is het grootste pop podium van Rotterdam en ligt vlak bij het centrale station van de stad. Vaak zijn er leuke feestjes in Annabel, maar het wordt ook zeer regelmatig gebruikt voor optreden van bekende tot minder bekende artiesten en zorgt dus voor een divers aanbod.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer cafés en leuke plekken te vinden. Soms hebben ze daar ook een waterpijp met shisha smaken. Maar er zijn ook genoeg plekken waar je gewoon lekker kunt dansen en losgaan op goede muziek.

« Dertigersdilemma
Rust in je hoofd en huis »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts