Dertigersdilemma

mei 17th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Dertigersdilemma

Voor velen van ons is de grens van dertig jaar een heftige realisatie dat je nu echt ‘oud’ begint te worden. Maar eigenlijk ben je nog helemaal niet oud, maar je bent wel een heel stuk wijzer dan op je twintigste gelukkig. Daarnaast is het ook helemaal normaal en in orde als je de boel nog niet helemaal op orde hebt rond je dertigste. Er komt ook veel op je af, mensen op je heen nemen grote beslissingen zoals een huis kopen, trouwen en kinderen krijgen. Dat zijn beslissingen die je op je eigen tempo moet nemen en vooral niet moet haasten. Maar veel mensen voelen toch die druk van de buitenwereld om de schone schijn op te houden. Het is zelfs zo erg dat drie kwart van de hoger opgeleiden tussen de leeftijd 25 en 35 jaar met een dertigersdilemma kampt.

 

Je hoeft dus eigenlijk nog niet alles voor elkaar te hebben als je de leeftijd dertig bereikt, maar het is wel een mooi moment om bewuster te gaan leven dan daarvoor. Bijvoorbeeld op het gebied van geld. In je jaren twintig doe je vooral ervaringen op, van reizen tot feesten, van een studieschuld tot te veel kopen. Maar vanaf je dertigste is het verstandig om je financiële zaken iets beter te regelen.

 

Zoals vaak wordt gezegd, met de jaren komt wijsheid. En dat is zeker waar. Zorg dus dat je daar gebruik van maakt. Geeft niet meer geld uit dan je hebt. Ga niet meer te hard rijden, omdat je stoer wilt doen. Het kan ook een goede investering zijn om een achteruitrijcamera aan te schaffen bij achteruitrijcamerawinkel. Zo zorg je voor meer veiligheid op de weg.

 

Daarnaast weet je ook beter wat belangrijk voor je is, dus besteedt daar je tijd aan. Denk aan familie, afspreken met vriendinnen en sporten.

« Aap Noot Mies
Uit in Rotterdam »

Categorized Under

Maatschappij

About Marcel

» has written 1685 posts